Diaspora se întoarce acasă - doi romancieri din exil își lansează cărțile la Muzeul de Artă din Craiova

Diaspora se întoarce acasă - doi romancieri din exil își lansează cărțile la Muzeul de Artă din Craiova

15:08 16.09.2019
0

În ambianța specială a Sălii Oglinzilor a Muzeului de Artă din Craiova, duminică, 22 septembrie 2019, începând cu ora 11.30, cititorii se vor putea întâlni cu doi autori mai puțin cunoscuți publicului din țară: romancierii Rodica Balcan (Anglia), care va lansa cartea La Şinca Veche m-am spovedit lui Dumnezeu, şi Iancu Samson (Franţa), care va lansa cărţile Cugetări din valurile vieţii şi Ţiganii, aurul şi diamantele. Evenimentul se va înscrie în proiectul Diaspora se întoarce acasă.

Scriitorii Mihaela Albu și Nicolae Marinescu vor fi moderatorii evenimentului iar prezentările vor fi făcute de Ramona Bădescu, Aurora Dumitrescu, Carmen Făgeţeanu, Mircea Pospai, Flavius Sirop, Cornel Mihai Ungureanu.

Distribuie articol

Despre autori și volumele lor, din partea Editurii Aius a transmis câteva gânduri Bela Sorina: Două cărți vorbind despre speranțele și deziluziile lumii românești postdecembriste, despre prețul liberății în România și dincolo de granițe, văzute din perspectiva oamenilor obișnuiți, confruntați cu inerțiile istoriei trăite și cu provocările unei lumi necunoscute, eterna Țară a Făgăduinței. Cu atât mai incitante cu cât autorii își mărturisesc frust și emoționant experiențele trăite în aceste decenii de redescoperire dramatică, de multe ori durerosă, de a-și construi un destin sub semnul demnității!

Evenimentul este organizat de Asociaţia culturală CARMINA BALCANICA, Uniunea Ziariştilor Profesionişti, Muzeul de Artă, Editura AIUS şi revista MOZAICUL.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă