Dezastru pentru PSD în Diaspora! Prezență record în prima zi de vot - un avantaj pentru Iohannis

Dezastru pentru PSD în Diaspora! Prezență record în prima zi de vot - un avantaj pentru Iohannis

22:20 22.11.2019
0

În condițiile în care actualul președinte Klaus Iohannis a obținut peste 52 la sută în primul tur din voturile românilor din Diaspora, iar Dăncilă sub 3 la sută, o prezență ridicată înseamnă o catastrofă electorală pentru candidata PSD.

Comparativ cu primul tur, cifrele arată că votul în Diaspora la turul 2 al alegerilor prezidențiale îi poate aduce lui Klaus Iohannis aproape un milion de voturi!

Iată cifrele până la ora 23.00 (ora României) înregistrate în 8 noiembrie și cele din 22 noiembrie:

77.133 Votanți pe liste suplimentare

25.189 Votanți pe listă corespondență

102.322 Total votanți

vs

94.077 Votanți pe liste suplimentare

17.503 Votanți pe listă corespondență

111.580 Total votanți

UPDATE - ORA 12.00: 133.380 (turul 1) - 146.213 (turul 2)

Distribuie articol

Analiștii politici arată că se va înregistra o diferență colosală între cei doi candidați la votul din Diaspora, cu un plus de peste 90 la sută pentru candidatul PNL. Dacă ritmul susținut de votare înregistrat în prima zi de vot în străinătate se va păstra sâmbătă și duminică este de așteptat ca peste un milion de voturi să le primească actualul președinte din Diaspora. Iohannis este avantajat de faptul că toți ceilalți candidați care au luat mai multe voturi decât Dăncilă în primul tur au anunțat îndeamnă electorii să-l susțină pe actualul președinte.

CUM S-A VOTAT LA PRIMUL TUR ÎN DIASPORA:

Klaus Iohannis - 52,87%

Dan Barna - 27,59%

Theodor Paleologu - 6,42%

Mircea Diaconu - 3,63%

Viorica Dăncilă - 2,74%

Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.

Dreptul de vot poate fi exercitat la oricare din secţiile organizate în afara ţării, pe baza unui document de identitate valabil în ziua votării: cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic/ paşaportul de serviciu/ paşaportul de serviciu electronic/ paşaportul simplu/ paşaportul simplu electronic/ paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

Pot vota la alegerile prezidenţiale cetăţenii români care au vârsta de cel puţin 18 ani, dacă această vârstă a fost împlinită până în ziua alegerilor inclusiv; nu au fost puşi sub interdicţie sau nu li s-a interzis exercitarea dreptului de vot, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă.

Pe lângă cei care îşi pot exprima opţiunea la urne, peste 17.500 de români au ales să voteze prin corespondenţă pentru turul al doilea, potrivit portalului Biroului Electoral Central.

După primul tur al alegerilor prezidenţiale 2019, care a avut loc în perioada 8-10 noiembrie în diaspora și pe 10 noiembrie la secțiile din țară, Klaus Iohannis a obţinut 37,82 la sută din voturi, iar Viorica Dăncilă - 22,26 la sută, potrivit rezultatelor oficiale ale BEC.


Sursa: BEC prezență la vot
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă