De ce eşti trist, popor român?

De ce eşti trist, popor român?

21:43 15.07.2019
0

Din cercetările filosofilor și logicienilor rezultă că orice propoziție este formulată cu un scop ascuns. De pildă, cineva zice: ceea ce spun acum e o minciună. Și acum vine întrebarea: este adevărată sau falsă această afirmație? Dacă presupun că e adevărată, atunci e adevărat ceea ce a zis, adică a spus o minciună, deci un fals, dar dacă presupun ce e falsă, înseamnă că e fals ceea ce a spus, adică e fals că a spus o minciună și deci ce a spus este adevărat.

Distribuie articol

Dacă supunem unei analize logice toate afirmațiile, ideile și proiectele politice, constatam că politicul cunoaște alte adevăruri decât cele accesibile omului sănătos psihic. Iată cât de limpede și necesară ar putea fi pentru oameni explicarea „adevărului” politic cu care un regim nedefinit ne poate orienta viața spre nicăieri. Nu-i suficient ca la patru ani să constați că ai fost mințit și să ierți în speranța că situația nu se va repeta.

Tâlcul iertării este neînțelegerea jertfei și orice nădejde devine o iluzie și o ispită în același timp. O avea inima creștinului rațiunile ei pentru a ierta, dar rațiunea umană nu o cunoaște... Soluția ar fi că electoratul căruia i s-a format încrederea în mod repetat, să spună judecătorilor de drept civil și inchiziției morale toate erorile și abuzurile statului care mutilează pe vecie chipul omului purtat de sentimentele sale.


Gheorghe Duduială

Gheorghe Duduială

Gheorghe Dududială - Inginer de profesie, cu o carieră de aproape 30 de ani de antreprenoriat în domeniul izolațiilor și hidroizolațiilor, plătitor de taxe și impozite, autor al câtorva volume de eseuri de factură socială, tată, craiovean implicat, prieten al adevărului și inamic al imposturii...

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă