Cultură de cannabis, plantată în comuna Eşelniţa

Cultură de cannabis, plantată în comuna Eşelniţa

13:57 07.10.2019
0

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova și SCCO Mehedinți au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a județului Mehedinți, la locuințele a 7 suspecți, cu vârste cuprinse între 15 şi 45 ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Distribuie articol

Potrivit procurorilor, există suspiciunea rezonabilă că, pe raza comunei Eşelniţa, județul Mehedinţi, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat, în mod coordonat, în ceea ce privește înființarea unei culturi de plante de cannabis, în vederea obținerii din aceasta, după recoltare şi prelucrare, a drogului de risc cannabis, care ulterior urma să fie comercializat.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, a fost identificată o cultură outdoor de cannabis, constituită din plante aflate în diferite stadii de dezvoltare, cu o înălţime de aproximativ 2,5 metri, muguri de canabis proaspăt culeşi, aflaţi în diferite stadii de uscare, 12 telefoane mobile, precum şi diferite echipamente necesare cultivării.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, plantația de cannabis a fost cultivată în luna mai 2019, membrii grupării ocupându-se de îngrijirea şi recoltarea acesteia.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinți urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul S.A.S. – I.P.J. Mehedinţi şi cadrelor de jandarmi din cadrul I.J.J. Mehedinţi.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă