CLARIANT, fabrica de bioetanol din Podari, închisă din cauza pierderilor. Dispar 120 de locuri de muncă

CLARIANT, fabrica de bioetanol din Podari, închisă din cauza pierderilor. Dispar 120 de locuri de muncă

19:48 06.12.2023
0

Producătorul elvețian Clariant de produse chimice închide fabrica sa de bioetanol din Podari din județul Dolj pe care a deschis-o în 2022, potrivit unui anunț al companiei. Pierderile financiare și randamentul redus au provocat decizia survenită la scurt timp după deschiderea de anul trecut. Agenţia de presă Thomson Reuters notează că elveţienii au anunţat că 120 de locuri de muncă vor dispărea odată cu închiderea fabricii de la Podari, în sudul României, în timp ce alte 50 de locuri de muncă vor fi reduse în cadrul operaţiunilor sale de biocombustibili şi produse derivate de la Straubing, Planegg şi Munchen din Germania.

Investiția a generat un val de proteste din partea asociațiilor de ecologiști, care se temeau că zona va fi contaminată iar apele Jiului vor fi afectată de activitatea fabricii.

Distribuie articol

CLARIANT: “După o analiză atentă a tuturor opţiunilor strategice, am decis să închidem activitatea de la Podari. Vom colabora îndeaproape cu reprezentanţii angajaţilor din România şi Germania şi ne angajăm să găsim soluţiile care sunt cele mai responsabile din punct de vedere social. Pentru o companie care se concentrează atât de mult pe inovaţie ca şi noi, este imperativ să luăm decizii ferme atunci când un proiect nu îndeplineşte aşteptările şi să executăm şi mai riguros strategia noastră de creştere durabilă”


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă