Ciunget, o localitate cu potenţial turistic

Ciunget, o localitate cu potenţial turistic

12:15 11.09.2019
0

Ciunget este o localitate din judeţul Vâlcea, fiind amplasată la confluenţa văii Rudăreasa cu Latoriţa. Zona în care se află dispune de un potenţial turistic deosebit, însă foarte puţin exploatat. Astfe, principalele locuri de cazare disponibile se află în cele câteva pensiuni şi vile turistice din localitate şi împrejurimile ei, existând totodată şi posibilităţi de cazare chiar în casele localnicilor sau, în anumite zone, cu cortul. Există, de asemenea, şi o serie de cabane montane, unde pot înnopta mai ales amatorii de drumeţii montane, dornici să descopere frumuseţile zonei parcurgând traseele marcate.

Distribuie articol

În zona localităţii Ciunget se află Hidrocentrala Lotru-Ciunget, aceasta fiind o hidrocentrală subterană, situată la o adâncime de aproximativ 130 de metri, amplasată pe râul Lotru. Relieful regiunii în care se află Ciungetu este reprezentat de Munţii Latoriţei, în timp ce hidrografia este alcătuită de râurile Lotru, Rudăreasa şi Latoriţa.

Ciungetu este o localitate relativ izolată în această zonă montană, singurele aşezări umane cu care se învecinează aflându-se în partea sa nordică şi estică, acestea fiind Voineasa, Mălaia şi Valea Măceşului.


Sursa: Centrul Naţional de Informare Turistică Vâlcea
Sursa imagine: https://www.facebook.com/StatiuneaVoineasa/photos/a.183280425086120/495889660491860/?type=3&theater
Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă