Casa Belvedere Pietrosu - un loc de poveste la poalele Pietrosului Rodnei

Casa Belvedere Pietrosu - un loc de poveste la poalele Pietrosului Rodnei

14:02 14.09.2020
0

Impunător, Pietrosul Rodnei străjuiește Moiseiul și Borșa, controlând parcă, activitatea și bunul mers al lucrurilor din zonă. Am avut ocazia să trag aproape de poalele Pietrosului, la Casa Belvedere Pietrosu, pe o stradă ce urcă direct către intrarea în Rezervația Naturală Pietrosul Rodnei, strada Izvorul Dragoș.

Distribuie articol

Întotdeauna am avut o afinitate pentru Maramureș, probabil și datorită faptului că rădăcinile mele se trag din această zonă, dar, cred că mai important este că oamenii sunt fascinanți. Sinceri, deschiși, ospitalieri, dar, mai cu seamă, corecți.

Așa se face că, puțin înainte de sărbătoarea Sfintei Maria, am ajuns la Moisei, un loc încărcat de istorie, un loc la răspântia dintre cele două văi, Vișeu și Iza, un loc foarte drag mie.

Impunător, Pietrosul Rodnei străjuiește Moiseiul și Borșa, controlând parcă, activitatea și bunul mers al lucrurilor din zonă. Am avut ocazia să trag aproape de poalele Pietrosului, la Casa Belvedere Pietrosu, pe o stradă ce urcă direct către intrarea în Rezervația Naturală Pietrosul Rodnei, strada Izvorul Dragoș. Tot aici, la începutul străzii, există și o vâltoare funcțională, unde cei din zonă își pot spăla covoarele tradiționale și nu numai. Construită în așa fel încât să se înscrie în peisajul zonal, Casa Belvedere Pietrosu constituie locul perfect pentru o vacanță de neuitat, într-o zonă tradițională maramureșeană, în compania unor oameni absolut extraordinari, înconjurat de frumusețile naturii și de bunătățile pe care gazda le pune la dispoziție din toată inima.

Când am intrat pentru prima oară în parcarea pensiunii m-a uimit curățenia, peisajul de un pitoresc neasemuit și deschiderea oamenilor. M-a întâmpinat doamna Ileana, proprietara Casei Belvedere Pietrosu, apoi Amalia, fiica acesteia. Ambele, cu un zâmbet deschis și sincer pe figură, semn al unei ospitalități deja proverbiale în zonă. Pensiunea Casa Belvedere Pietrosu a fost deschisă în anul 2019 și are pregătite pentru turiști 11 camere cu pat matrimonial, un foișor retras față de restul pensiunii, loc de joacă pentru cei mici, parcare în curtea pensiunii și, bineînțeles, acces la internet prin conexiune wireless disponibilă pe toată suprafața pensiunii. Totul este foarte bine îngrijit și întreținut de la iarba tunsă periuță și până la curățenia și parfumul de “curat” din camere și din spațiile comune. Terasa din fața pensiunii Casa Belvedere Pietrosu poate adăposti cu ușurință numărul de persoane cazate aici, iar restaurantul este foarte bine compartimentat și organizat.

Disponibilă este și terasa, de la etaj, de unde se poate admira priveliștea incredibilă oferită de Pietrosul Rodnei. Combinația de stâncă brută cu florile de la terase și cu verdele impecabil al verii creează o senzație de liniște și confort. Dacă mai punem alături și ospitalitatea gazdelor, cu siguranță ajungem la un sejur perfect în armonie cu natura și cu tradiția din zonă.

La cerere, se poate servi masa în regim de demipensiune, meniul fiind stabilit de comun acord cu musafirii. Toate produsele preparat aici sunt din fermă proprie, după rețete tradiționale păstrate și transmise de generații. Eu am asistat la prepararea pancovelor (gogoșilor) și pot spune că am degustat cu evlavie un preparat tradițional făcut cu mult suflet și dăruire. Pentru cei care servesc masa aici, la Casa Belvedere Pietrosu, pot spune un singur lucru: doamna Ileana vă va răsfăța cu preparate tradiționale maramureșene, iar Amalia vă va răpi gustul și inima cu deserturi delicioase și arătoase.

Casa Belvedere Pietrosu este locul perfect pentru un sejur petrecut în mijlocul naturii alături de niște oameni minunați.

De reținut este faptul că, începând cu luna decembrie, iarna maramureșeană, aici, la Casa Belvedere Pietrosu, va fi mult mai ușor de suportat într-un ciubăr cu apă încălzită cu o capacitate de 12 persoane.

Aștept cu nerăbdare să testez acest ciubăr și să mă bucur de frumusețea acestor meleaguri și de ospitalitatea acestor oameni minunați.


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Casa Belvedere Pietrosu
Adrian Satmaru

Adrian Satmaru

Romania merita mai mult! Avem o tara absolut extraordinara care merita promovata si mediatizata. Din 1996 fac acest lucru si voi continua sa-l fac atat timp cat voi mai putea. Fac tot ce imi sta in putere sa promovez traditia, cultura, istoria si mestesugurile locale. Pana la urma, istoria si cultura definesc un popor.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă