Chipul lui Decebal, atracţia turiştilor care vizitează Clisura Dunării

Chipul lui Decebal, atracţia turiştilor care vizitează Clisura Dunării

10:10 03.07.2019
0

Chipul lui Decebal (statuia regelui dac) este înaltă de 55 metri şi lată de 25 metri, cu numai şase metri mai puţin decât Statuia Libertăţii, cu opt mai mult decât monumentul lui Christos din Rio şi cu zece metri peste Colos-ul din Rhodos. Este cea mai înalta sculptură în piatră din Europa. Lucrările la sculptura monumentală au început la 1 septembrie 1994.

Distribuie articol

Lucrările au fost coordonate încă de la început de sculptorul în marmură Mario Galeolti, din Pietrasanta - Italia. Iniţiativa ridicării celei mai mari statui din Europa, precum şi finanţarea acestui proiect îndrăzneţ au aparţinut prof. dr. Iosif Constantin Drăgan, profesor, istoric şi om de cultură.

Pentru lucrările de până acum s-a folosit o tonă de dinamită şi finanţarea a fost de aproximativ un milion de dolari. Statuia se află la limita dintre comunele Eşelniţa şi Dubova, judeţul Mehedinţi, mai exact in golful Mraconia.

Chipul lui Decebal a devenit atracţia numarul 1 din Clisura Dunării, este cel mai vizitat şi mediatizat atât în ţară cât şi în Europa, fiind vizitat de grupuri de turişti din Austriam Cehia, Slovacia, Germania, Franţa, Italia, Spania


Sursa imagine: Chipul lui Decebal
Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă