Cărți poștale cu scriitori din Oltenia, proiect prezentat la GAUDEAMUS CRAIOVA 2024

Cărți poștale cu scriitori din Oltenia, proiect prezentat la GAUDEAMUS CRAIOVA 2024

15:27 11.03.2024
0

În cadrul Târgului de carte GAUDEAMUS Craiova 2024 se va prezenta ineditul proiect cultural “Cărți poștale cu scriitori din Oltenia”, proiect inițiat de Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România și susținut de Compania Națională “Poșta Română” S.A. Vă invităm să participați la evenimentul care urmează a se desfășura miercuri 13 martie 2024, ora 18.00, în foaierul Teatrului Național “Marin Sorescu”. Vor vorbi, despre noul proiect editorial, Mihai Firică, președintele Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, Doru Câplea, director regional al CN Poșta Română SA, Mihai Băileșteanu, art-designer și director al Editurii MJM, precum și Constantin Pădureanu, reprezentant al Comitetului de Conducere al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România.

Alături de numeroșii vizitatori ai Târgului de carte GAUDEAMUS CRAIOVA 2024 sunt invitați să participe scriitorii olteni, în special cei ale căror poeme se regăsesc pe cărțile poștale, ocazie cu care poeții vor susține recitaluri din propriile creații.

Distribuie articol

Inițiativa a fost generată de necesitatea de a promova lectura și interacțiunea cu scriitorii contemporani. Într-un context în care numărul cititorilor a scăzut dramatic iar scriitorii nu mai sunt în prim-planul societății, în ciuda faptului că reprezintă repere și chiar modele sociale prin natura creației originale pe care o slujesc, orice formă de atragere a publicului către carte este benefic. Vă reamintim că, la sfârșitul anului trecut, Compania Națională “Poșta Română” a prezentat proiectul “Demnitate și curaj” prin care au fost omagiați luptătorii anonimi împotriva comunismului și figuri ilustre ale unor luptători împotriva totalitarismului, precum Monica Lovinescu. Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România a susținut acest proiect prin participarea președintelui Filialei Craiova, scriitorul Mihai Firică, la prezentarea care a avut loc la Craiova, alături de conducerea regională a Poștei Române.

Proiectul “Cărți poștale cu scriitori din Oltenia” constă în promovarea unor scurte fragmente din creația a 50 de membri ai Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, personalități cu o notorietate considerabilă în întreaga Oltenie. Cele 50 de modele de cărți poștale vor avea imprimată fotografia și numele scriitorilor, iar pe verso caracteristicile unei cărți poștale, putând a fi puse în circulație pe baza achiziționării unor timbre poștale. Vă precizăm că nu se vor comercializa cărțile poștale din cadrul proiectului, exemplarele urmând a fi distribuite gratuit elevilor și studenților cu ocazia unor serii de întâlniri și lecturi publice susținute de către scriitorii olteni.


Sursa: Uniunea Scriitorilor din România Filiala Craiova
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă