Un roman italian de succes, lansat la Craiova de traducătoarea Carmen Theo Făgețeanu

Un roman italian de succes, lansat la Craiova de traducătoarea Carmen Theo Făgețeanu

16:50 26.10.2022
0

Biblioteca Județeană organizează miercuri, 26 octombrie, începând cu ora 17.30, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului În anul în care Bartolo a decis să moară, autor Valentina di Cesare, volum tradus în limba română de Carmen Theo Făgețeanu.

Valentina di Cesare este scriitor, ziarist cultural și director artistic al “Festival delle Narazioni” din Sulmona. Colaborează, printre altele, cu “Succede oggi” și “La citta’”. Este originară din Castel di Ieri, provincia L’Aquila.

Distribuie articol

“Marta la sarta”, Editura Tabula Fati din Chieti, 2014, este primul său roman. Varianta în limba română este “Marta, croitoreasa”, volum apărut in traducerea doamnei Carmen Theo Făgețeanu în anul 2018, la Editura Aius.

Colaborarea literară a autoarei cu Editura Aius și Carmen Theo Făgețeanu a continuat prin traducerea celui de-al doilea roman,”L’anno che Bartolo decise di morile” Arkadia Editore, “In anul in care Bartolo a decis să moară”, Editura Aius din Craiova.

Ca și in cazul primului roman, prefața inedită este semnată de criticul Gabriel Nedelea, iar postfața de prof. univ. dr. Elena Pîrvu.

La acest eveniment cultural, care va fi moderat de Nicolae Marinescu, vor participa, în calitate de invitați: Carmen Theo Făgețeanu, Elena Pîrvu, Gabriel Nedelea și Petrișor Militaru.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă