ALERTĂ! Măștile cu supapă nu sunt eficiente împotriva coronavirusului, a anunțat Ministerul Sănătății

ALERTĂ! Măștile cu supapă nu sunt eficiente împotriva coronavirusului, a anunțat Ministerul Sănătății

15:19 15.02.2021
0

După mai multe luni în care populația a folosit pe scară largă măști cu supapă pentru a se proteja împotriva noului coronavirusl a venit anunțul bomă al Ministerului Printr-un comunicat ocifial,Sănătății. Ministerul Sănătății a informat că măștile cu supapă nu sunt recomandate împotriva Covid-19, deoarece supapa se deschide în momentul expirației și permite trecerea virusurilor.

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII; Sunt recomandate măștile cu supapă împotriva COVID-19? Nu, măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus. Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei.

Distribuie articol

Reprezentanții instituției susțin că organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

Potrivit Ministerului Sănătății, sunt recomandate împotriva noului coronavirus măștile care acoperă în întregime nasul și gura, măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi, măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii, precum și măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă