Trei chinezi sunt în carantină, în Olt

Trei chinezi sunt în carantină, în Olt

19:55 07.02.2020
0

DSP Olt monitorizează trei persoane de naţionalitate chineză care au ajuns pe 1 februarie 2020 în judeţ. Cei trei au revenit în ţară prin Aeroportul Otopeni.

Distribuie articol

"Supravegherea infecţiei umane cu noul coronavirus ( 2019- nCoV ), actualizată s-a transmis către toţi prestatorii de servicii medicale. Acţiune realizată : Monitorizarea clinică a persoanelor intrate în judeţul Olt, din zona de focar - China: În data de 01 februarie 2020, 3 persoane de nationalitate chineză s-au întors în România, judeţul Olt, prin aeroportul Otopeni, cu destinaţie judeţul Olt ( 1 persoana -Slatina, 2 persoane – oraş Corabia ); 2 persoane desemnate ( medici ) din secţia de boli transmisibile a Direcţiei de Sănătate Publică Olt au fost nominalizate cu activitatea de monitorizare zilnică ( se înregistrează date privind prezenţa sau absenţa următoarelor semne/ simptome clinice: tuse, febră, greutate în respiraţie, dureri de cap ) a celor 3 persoane; În perioada 01- 03. februarie 2020: persoanele monitorizate nu au prezentat semne/

simptome specifice bolii. În data de 03. februarie 2020 persoanele de naţionalitate chineză cu rezidenţă chineză au părăsit adresa de domiciliu şi s-au mutat în judeţul Teleorman, localitatea Roşiori de Vede.

Direcţia de Sănătate Publică Olt a notificat imediat Directiei de Sanatate Publică Teleorman pentru preluarea în monitorizare a celor două persoane.

Monitorizarea zilnică se face până inclusiv în a 14- a zi de la data sosirii în ţară (01.02- 14.02.2020 ).

Rezultatul monitorizarii zilnice se transmite zilnic, până la orele 12.00, la Centrul Regional de Sănătate Publică la care este arondat judeţul Olt. În concluzie, pe teritoriul judetului Olt a rămas în monitorizare, o singură persoană, rezidentă în Slatina; rezultatul monitorizării din data de 07 februarie 2020: fără semne clinice de boală", se arată într-un comunicat al DSP Olt.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă