Trei nestemate turistice în Valea Oltului

Trei nestemate turistice în Valea Oltului

14:12 20.02.2020
0

Valea Oltului, mai puțin populară decât sora sa, Valea Prahovei, abundă de monumente istorice, culturale și naturale și reprezintă atracții de o reală valoare turistică. Valea Oltului este o adevărată comoară a turismului românesc.

Distribuie articol

Peisajele montane ce îmbracă Valea Oltului, pădurile de conifere ce se mulează pe creste, traseele montane preferate de pasionații de aventură, cascadele spectaculoase și lăcașurile de cult deosebite fac din Valea Oltului o destinație impresionantă, plină de surprize și merită vizitată cel puțin o dată în viață.

Iată trei din cele mai reprezentative obiective turistice din Valea Oltului:

Mănăstirea Cozia

Mănăstirea Cozia este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Valea Oltului și se spune că este regina spiritualității văii. A fost ctitorită de către Mircea cel Bătrân, unul dintre cei mai importanți domnitori din istoria Țării Românești, la finele anilor 1300. Mănăstirea Cozia se află la 5 kilometri de stațiunea Călimănești și la aproximativ 20 de kilometri de orașul Râmnicu Vâlcea, pe malul drept al Oltului.

Castrul roman Arutela

Una dintre cele mai importante aşezări romane din antichitate, Castrul Arutela se înalţă pe malul stâng al Oltului, în apropiere de Mănăstirea Cozia. Castrul Arutela datează din anii 137 – 138 d.H. și este inclus pe lista monumentelor istorice. În zona fortificației s-au făcut numeroase descoperiri arheologice, în special arme și monezi, cele mai multe dintre ele fiind expuse la Muzeul Militar din capitală și la Muzeul de Istorie din Râmnicu Vâlcea.

Mănăstirea Turnu

La umbra Munților Cozia, aproape de apele calme ale Oltului, se află o altă bijuterie a Văii Oltului: Mănăstirea Turnu. Mănăstirea este ascunsă de o vegetație verde și bogată. Este deosebită față de celelalte biserici deoarece este construită pe două nivele, iar în fiecare dintre încăperi se ține o slujbă diferită.

Tot în Valea Oltului mai poți vizita: Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni, Schitul Ostrov, Mănăstirea Frasinei, Mănăstirea Stănișoara, Mănăstirea Govora, Schitul Iezer și multe alte așezări bisericești.


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Mănăstirea Turnu
Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă