Ziua Dunării, sărbătorită în avans

Ziua Dunării, sărbătorită în avans

15:20 27.06.2019
0

Sistemul de Gospodărire a Apelor Române Mehedinți a găzduit astăzi un eveniment important de marcare în avans, a Zilei Dunării, sărbătorită în fiecare an în data de 29 iunie, la eveniment participând președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Distribuie articol

Pentru a dezbate principalele aspecte care trebuie avute în vedere pentru promovarea și protejarea Dunării, la Drobeta Turnu Severin, singurul municipiu reședință de județ din Oltenia care se bucură de cursul fluviului, au venit reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu și cei ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Gorj și Dolj.

“Dunărea este ca un străjer de nădejde la granița județului Mehedinți și la granița Uniunii Europene. La nivel european, călătoria pe care o face Dunărea, prin cursul ei, este o incursiune în istoria popoarelor pe care le unește.

Pentru Mehedinți, beneficiile de a fi un județ riveran fluviului, sunt incontestabile, atât din punct de vedere turistic cât și economic.

Consider că trebuie să conștientizăm că pentru tot ce ne oferă fluviul, suntem datori să îl promovăm, să îl protejăm și să îl punem în valoare și să ne îndreptăm acțiunile către păstrarea apelor curate pentru a ne bucura cât mai mult de aceste resurse de viață.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Anul acesta, Ziua Internațională a Dunării se desfășoară sub sloganul “Fii activ pentru o Dunăre mai sigură!”.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă