Zilele Culturii Albaneze – ediția a III-a, la Constanța și București

Zilele Culturii Albaneze – ediția a III-a, la Constanța și București

09:13 21.10.2021
0

Asociația Liga Albanezilor din România va organiza, după un an de întrerupere, o nouă ediție a manifestărilor grupate sub titlul „Zilele Culturii Albaneze”. Această a treia ediție se va desfășura la București și Constanța, în perioada 26-30 octombrie 2021, și va presupune, ca de obicei, un program variat de evenimente și întâlniri, cu stricta respectare a regulilor și măsurilor de protecție impuse de perioada pe care o traversăm.

Distribuie articol

Manifestările vor debuta marți, 26 octombrie, cu începere de la orele 19.00, la Universitatea Națională de Muzică București, acolo unde va avea loc un recital extraordinar de lied-uri. Vor putea fi ascultate, în premieră, lied-urile premiate la Concursul Internațional de compoziție „George Ștephănescu”, organizat de ALAR, în parteneriat cu Asociația Arefu și Editura Muzicală Grafoart, precum și compoziții ale lui George Ștephănescu.

Miercuri, 27 octombrie, cu începere de la orele 14.00, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța va găzdui un recital de muzică clasică și poezie albaneză, în traducere românească.

Joi, 28 octombrie, de la orele 17.00, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța, va fi prezentată publicului dobrogean lucrea Istoria literaturii albaneze: de la origini până în prezent, de Dr. Luan Topciu. Prezentarea va fi urmată de o dezbatere la care vor lua parte scriitori și critici literari de renume.

Vineri, 29 octombrie, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța va avea loc, de la orele 14.00, vernisajul unei expoziții de fotografie, aparținând unor tineri artiști constănțeni: Anastasia Lungu (membră a unei familii cu origini albaneze) și Ștefan Simion.

Cea de-a treia ediție a Zilelor Culturii Albaneze se va încheia sâmbătă, 30 octombrie 2021, cu o serie de întâlniri și vizite pe care delegația ALAR le va efectua în Dobrogea, în localitățile de importanță istorică pentru comunitatea albaneză din România.


Sursa: ALAR
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă