Dicționar istoric al Albaniei, de Robert Elsie, lansat la Biblioteca Aman din Craiova

Dicționar istoric al Albaniei, de Robert Elsie, lansat la Biblioteca Aman din Craiova

09:01 24.06.2022
0

Miercuri, 22 iunie, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, din Craiova, a avut loc lansarea volumului „Dicționar istoric al Albaniei”, de Robert Elsie, în traducerea lui Radu-Cosmin Săvulescu. Impozanta lucrare, de 648 de pagini, a văzut lumina tiparului în această săptămână, la Editura Asdreni a Asociației Liga Albanezilor din România, și face parte dintr-un set de trei dicționare dedicate Albaniei de regretatul albanolog canadian, Robert Elsie (1950-2017), care vor fi publicate de către ALAR.

La evenimentul moderat de Dr. Luan Topciu au luat parte poetul Visar Zhiti, proaspăt laureat cu Marele Premiu al Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, precum și scriitorul și criticul literar Marius Chelaru, redactorul-șef adjunct al revistei „Convorbiri literare”, de la Iași. De asemenea, a fost prezent și deputatul minorității naționale albaneze în Parlamentul României, Bogdan-Alin Stoica.

Distribuie articol

Pe lângă sublinierea importanței operei lui Robert Elsie pentru albanologia contemporană, vorbitorii au accentuat și importanța apariției traducerii în peisajul cultural românesc. În plus, Visar Zhiti și soția sa, Edlira Zhiti, au împărtășit publicului și din experiența contactului direct cu Robert Elsie, pe care l-au cunoscut personal și de care i-a legat o frumoasă prietenie.

Lucrarea „Dicționar istoric al Albaniei”, de Robert Elsie, a fost publicată de către ALAR cu sprijinul Guvernului României și va fi distribuită gratuit celor mai importante biblioteci și instituții de cultură din România. În toamna acestui an, ea se va regăsi și la standul ALAR de la târgurile și saloanele de carte.


Sursa: ALAR
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă