Zeci de amenzi, în Mehedinţi, pentru nerespectarea măsurilor luate în starea de alertă

Zeci de amenzi, în Mehedinţi, pentru nerespectarea măsurilor luate în starea de alertă

15:55 10.08.2020
0

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat aproximativ 550 persoane și peste 55 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților de desfășurate au fost aplicate 80 sancțiuni contravenționale dintre care 60 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de peste 32.000 lei.

Jandarmii au efectuat misiuni de verificare privind respectarea măsurilor în contextul infecției cu COVID-19 în mai multe locații, respectiv restaurante, parcuri, biserici, gări/autogări, vânzători ambulanți.

Distribuie articol

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat 7 verificări ale unor piețe, piscine si terase. În urma verificărilor, au fost aplicate cinci avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au asigurat 9 misiuni, dintre care 8 pentru decontaminarea unei ambulanțe SMURD si 18 SAJ, iar una pentru preluarea și transportul unei persoane care a necesitat îngrijiri medicale.

Poliția Locală a făcut verificări la 164 de persoane din 111 locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 10 august 2020, este următoarea:

- 297 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,

- 893 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (11 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:

- 125 persoane internate, din care 12 persoane internate la sectia ATI

- 84 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,

- 41 persoane decedate.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă