Volumele dedicate aniversării revenirii în România a Familiei Regale, lansate în prezența MS Margareta, Custodele Coroanei române

Volumele dedicate aniversării revenirii în România a Familiei Regale, lansate în prezența MS Margareta, Custodele Coroanei române

11:02 18.01.2020
0

Majestatea Sa și Principele Radu au fost impresionați de căldura și bucuria cu care au fost primiți de cei prezenți la Cărturești Carusel în seara de vineri, 17 ianuarie 2020, la dubla lansare de carte regală. A fost primul eveniment al sărbătoririi celor 30 de ani de la întoarcerea în țară a Familiei Regale.

Dubla lansare de carte de la Cărturești Carusel a cuprins volumele “Margareta. Trei decenii ale Coroanei” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, apărut la Curtea Veche Publishing, și “Lumea Majestății Sale” de Alexandru Muraru și Daniel Șandru, apărut la Editura Corint.

Distribuie articol

Un mare număr de oameni, de toate vârstele, veniți din Sibiu, Constanța, Arad, Iași, Craiova și București au dat viață sărbătorii de la Cărturești Carusel, admirabilă clădire a Bucureștiului vechi, care arăta aseară ca un brad împodobit de Crăciun.

Invitați din Suedia, Olanda, Belgia, Franța, Elveția, Spania, Albania, Statele Unite și Marea Britanie, susținători ai Casei Majestății Sale și ai Fundației Regale Margareta a României, de trei decenii încoace, au admirat luminile și culorile serii, afecțiunea, dar mai ales mândria și încrederea cu care cei prezenți au primit aseară pe Custodele Coroanei, alături de care s-au aflat Principele Radu, Principesa Elena, dl Nixon și Principesa Sofia.

Despre rolul instituțional al Casei Regale și al Majestății Sale vorbesc în carte Ioan Aurel Pop, Andrew Popper, Ioan-Luca Vlad, Alexandru Muraru, Radu Carp și Corinne Fery von Arx.

Despre activitatea Majestății Sale Custodele Coroanei sunt texte semnate de Staffan de Mistura, Olivier de Trazegnies, Frederic Mitterrand, Anneli Ute Gabanyi, Madeleine Arnot, Nelly Miricioiu, Danielle Maillefer, Victoria McDonaugh, Anne-Marie Martin și Jean Milligan.

Portrete ale Majestății Sale Margareta sunt semnate, de asemenea, de personalități din România precum Rodica Coposu, Flavia Bălescu-Coposu, Michael Shafir, Radu Călin Cristea, Adrian Cioroianu, Mona Vrăbiescu-Kleckner și Rudy Kleckner, Sandra Pralong, Ruxandra Obreja, Simona Preda, Val Vâlcu, Adrian Buga, Mihai Firică, Teodor Ilincăi, Doru Tompea, Ion Andrei Gherasim, Camelia Csiki, Bogdan Șerban Iancu, Daniel Șandru, Ștefan Daniel Țuțuianu, Alexandra Arnăutu, Andrei Apreotesei, Tudor Vișan Miu și Șerban Șandru.

La Ateneul Român va avea loc un concert de gală, în prezența Majestății Sale, a Principelui Radu și a Principesei Sofia, alături de 100 de personalități din țară și din străinătate care au susținut Familia Regală din primele zile ale anului 1990. De asemenea, sunt invitate 600 de personalități din România, reprezentanți ai tuturor domeniilor vieții românești, cu care Familia Regală a colaborat în acești 30 de ani. Prezența în sală este posibilă doar pe bază de invitații.

Pe scena Ateneului vor urca mari personalități ale muzicii românești de astăzi. Dirijorul Tiberiu Soare va conduce Camerata Regală și Corul Regal, iar alături de ei vor evolua violonistul Remus Azoiței, pianista Alexandra Dăriescu, soprana Valentina Nafornița, tenorul Teodor Ilincăi, iar ca invitată de onoare, soprana Nelly Miricioiu.


Sursa: România Regală
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă