Dintre toate regiunile viticole ale României, Oltenia este cea mai spectaculoasă. Aceasta a fost provocarea lansată și argumentata de către organizatorii workshopului Viticultura și vinurile Olteniei, Facultatea de Horticultura a Universității din Craiova și DADR Dolj. Evenimentul s-a desfășurat joi, de la ora 10.30, în Aula Regele Mihai I al României.
Distribuie articol
Alături de reprezentați ai mediului academic și ai Academiei de Științe Agricole, un număr mare de invitați au provenit din rândul societăților comerciale de profil, jurnaliști, ai ONG-uri lor implicate în promovarea viticulturii și a vinurilor, cercetători și doctoranzi.
După deschiderea evenimentului de către prof. univ. dr. Sina Cosmulescu, decan al Facultății de Horticultură, a urmat interesante prezentare a prof. univ. dr. Aurel Popa despre Spații viticole gorjene cu vocație unică pentru calitate, ignorate de-a lungul a 135 de ani. Din partea DADR a participat Cristina Vladu, cu informații utile privind Aplicarea programelor de revconversie / restructurare a plantațiilor viticole din Oltenia.
Producătorii au fosre reprezentați de societatkea Vie Vin Vânju Mare, cu o prezentare succintă realizată de managerul de calitate Ștefnia Costea. Diana Nedelcu și Silviu Bratu, experți AROTT, au detaliat informații despre Promovarea oenoturismului din Oltenia prin proiectele finanțate cu fonduri europene. Cei care nu știau informații privind Vinurile cu denumire de origine, vinuri cu indicație geografică și vinuri varietale au aflat de la ing. Cătălin Genoiu din cadrul ONVPV. Asociația Bloggerilor Olteni a fost reprezentată de Daniel Botea și proiectul Degustări de vinuri și asocieri culinare - metode de promovare pentru cramele oltenești.
Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.