Vieți irosite

Vieți irosite

16:49 15.03.2020
0

În aceste timpuri goale suntem aproape sechestrați de actualitate, știri, analize, reportaje de pe frontul... peisagistic.

Azi, resimțim sentimentele de iubire, afecțiune, bucurie ca fiind lucruri pierdute. Cu alte cuvinte, inima și-a pierdut expresia supremă a identități noastre. Ideea aceasta a apărut de foarte multă vreme în spațiul online, reușind să nască teama și ura omului fără Dumnezeu, azi suntem singuri, singuri cu noi înșine, ajungând la observații caracteristice gândirii omenești.

Dragă române, cel din diaspora și țară, văzând cu uimire reproșurile diasporei făcute celor ce au muncit onest și demn în țară, pe tema nenorocirii ce a cuprins această lume ce a fugit de o bună bucată de vreme de Dumnezeu, dacă nu a avut nimeni curajul să îți spună adevărul, încerc cu sinceritate să îți spun eu.

Distribuie articol

Când am văzut întoarcerea voastră în masă, pe căi ocolite, în țară, am crezut că vă întoarceți să faceți România mare la loc, dar visul meu a fost spulberat repede dat fiind constatarea realității, cum că voi v-ați irosit viața fugind din țară pentru a vă umili și pierde cei mai frumosi ani din viață, întorcându-vă azi bătrâni, bolnavi, fără asigurare de sănătate, fără contribuție la pensie. Sunt convins că o să mă considerați rău, dar voi v-ați făcut rău, atât vouă, cât și nouă.

Pentru a mă înțelege, cu îngăduința voastră, enumăr doar câteva din lucrurile nechibzuite făcute: nu ați contribuit la pensia părinților voștri, dar vă plângeți că au pensii mici, ar trebui să ne mulțumiți nouă pentru că jumătate din leafă și 90 la sută din profitul firmelor se duce la stat, nu ați contribuit la sistemul de sănătate, dar azi, la necaz, fugiți să vă trateze țara a cărei limbă vă faceți că nu o mai știti, dar medicii ei minunați vă tratează, nu ați contribuit la pensie, iar țara vă dă ajutor social și aici devine strigator la cer, pentru că mie și generatiei mele, dupa 40 de ani de munca si contributie, ne da tot ajutor social.

Ca sa nu va mai supar, va spun ca nu ati contribuit la nimic, atunci de ce sunteti suparati pe noi?

Acum poate înțelegeți că nu suntem răi, că vă spunem doar greșelile pe care le faceți.


Gheorghe Duduială

Gheorghe Duduială

Gheorghe Dududială - Inginer de profesie, cu o carieră de aproape 30 de ani de antreprenoriat în domeniul izolațiilor și hidroizolațiilor, plătitor de taxe și impozite, autor al câtorva volume de eseuri de factură socială, tată, craiovean implicat, prieten al adevărului și inamic al imposturii...

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă