Victime pe bandă rulantă dar ministrul rezistă: Sorina Pintea sau cum să zâmbești cu mortul pe masă

Victime pe bandă rulantă dar ministrul rezistă: Sorina Pintea sau cum să zâmbești cu mortul pe masă

12:34 19.08.2019
0

Guvernarea Dăncilă alunecă pe tobogan, coborârea are o viteză amețitoare dar echipa de incompetenți PSD+ALDE rezistă. Gafe cu duiumul, măsuri disperate pentru a acoperi populismul și cârpeli când sacul are fundul rupt. Teodorovici, Daea, Cuc, Breaz, Fifor și vârful bont de lance Dăncilă merg cu viteză spre zidul de care se vor zdrobi. Indezirabilii sunt aruncați peste bord în încercarea de a acoperi bubele purulente ale unei guvernări ratate. Carmen Dan și Ecaterina Andronescu au fost sacrificate după ce Dâlcov și Meleșcanu au fost pitulați din cauza eșecurilor înregistrate din plin.

Dar nimeni și nimic nu poate acoperi efectele ticăloșilor și incompetenților care, pe valul populist, s-au urcat în fotoliile ministeriale și au generat prăbușire economică și implozia socială. Dăncilă nu vrea să plece după stăpânul său, Dragnea, ba chiar s-a urcat în copac și anunță că vrea să candideze. Tupeu și joc de imagine, la atât se reduce o guvernare eșuată. Abili în minciună, pesediștii supraviețuiesc în funcțiile de care se agață cu cerbicie. Cazul de astăzi, Sorina Pintea, doamna care când zâmbește îți inspiră tot atâta încredere de parcă ar roti o coasă deasupra capului.

Distribuie articol

Scandalurile din Sănătate s-au ținut lanț. Nu i se pot reproșa comportamente scandaloase ale medicilor sau ale personalului, că e doar de un an și jumătate ministru. Sistemul este putred, nereformat, dominat de o atitudine sfidătoare la adresa pacientului și generatoare de moarte. Sorinei Pitea i se pot reproșa acoperirile scandalurilor și lipsa oricărei tentații de a lua o decizie, de a mima reformarea sistemului. Nu a făcut nimic de când a fost numită în funcție. Nu a emis nici o frază privind măsuri de îmbunătățire a activității, preferând să pozeze. Un zâmbet permanent, de marketing politic, în acest fel înțelegând că lipsa de empatie a unui intrus în sistemul medical se poate justifica. Vine din afara sistemului medical, fiind un politruc și o carieristă fără jenă. Retrospectiv, dacă ne uităm în biografia ei înțelegem de ce e vulnerabilă și e doar un personaj gonflabil: fiul său a fost condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, șase ani, iar dosarul este un instrument ca abilii din spatele scenei s-o conducă așa cum le sunt interesele.

Cazul crimelor de la Buzău, unde un pacient de la spitalul din Săpoca a zdrobit căpățânile altor 17 bolnavi, dintre care cinci au murit, arată că ministra doar face joc de scenă. În loc să-și dea demisia și să recunoască faptul că a ignorat solicitările sindicatelor de acoperire cu personal de specialitate, Sorina Pintea afirmă nonșalant că victimele puteau fi salvate. Aiuritor! Dacă un avion cu pasageri se prăbușește, ministrul Transporturilor zboară din funcție, indiferent de țara în care se petrece nenorocirea. Dar doamna cu coasa de la Sănătate âși vede de mandat. Infecțiile din spitale, scandalul Hexy Pharma, blocarea cardului de sănătate, declarația prin care îi cataloga pe români un popor de hoți, lipsa citostaticelor, numirile controversate în funcții înalte a unor indivizi fără abilități și studii necesare ar fi suficiente pentru ca Sorin Pintea să plece.

Dar trebuie să amintesc și de cazul spitalelor regionale de urgență. Ce a făcut acest personaj sinistru? A lansat un val de promisiuni că vor începe lucrările, că vor fi realizate în termen, că este totul în regulă deși dinspre Comisia Europeană se spunea răspicat despre minciunile Guvernului Dăncilă. Spitalele regionale de urgență nu se vor realiza din cauza incompetenței guvernanților români. Sorina Pintea a mințit cu zâmbetul pe buze, cu o carismă veștejită, doar a se menține în funcție peste suferința atâtor pacienți. Să o priviți pe Sorin Pintea când vorbește despre victimele tragediilor: are mimica unui contabil de cimitir care își notează numărul sicrielor intrate pe poartă.


Mihai Firică

Mihai Firică

director PRO Oltenia - ziar online: Informaţia veritabilă te face mai puternic. Orice decizie iei, a fi la curent cu ultimele noutăţi din domeniul care te interesează este o condiţie a succesului. Viaţa de zi cu zi te-a învăţat, dragă cititorule, că a afla o informaţie în timp real, cu un pas înaintea celuilalt, deschide oportunităţi nebănuite.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă