Veste proastă pentru persoanele defavorizate! A fost desfiinţată cantina socială din Caracal

Veste proastă pentru persoanele defavorizate! A fost desfiinţată cantina socială din Caracal

07:58 10.01.2020
0

Autorităţiile locale din Caracal au decis prin Hotărarea Consiliului Local nr. 198 din decembrie 2019 desfiinţarea Cantinei Sociale.

Distribuie articol

Referitor la această hotărâre a Consiliului Local Caracal, primarul municipiului, Liviu Radu a declarat: " Beneficiarii de servicii prestate de Cantina Socială Caracal , în număr de 158, vor primi alte măsuri de protecţie socială, în speţă tichete sociale nominale, în baza unor criterii ce urmează a fi aprobate de CLC. În ceea ce priveŞte personalul precizez că parte din acesta se află la limita de vârstă de pensionare, iar ceilalţi vor fi preluati de alte servicii aflate în subordinea CLC.

Motivarea desfiinţării serviciului o reprezintă în principal eliminarea cheltuielilor de aproximativ 12 miliarde lei vechi care erau alocaţi pentru protecţia socială a celor 158 de persoane si eficientizarea distribuirii fondurilor publice. Doresc să subliniez faptul că prin această hotărâre se reduc cheltuielile cu 7 miliarde lei vechi, anual", a spus edilul.

Beneficii pentru bugetul local au rezultat și din restrangerea cheltuielilor de functionare a altor servicii publice, precum și maximizarea veniturilor printr-o gestionare corectă a acestora, cum ar fi reorganizarea Serviciului Piete, Târguri şi Oboare Caracal.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă