Personalități batjocorite! Primăria Craiova a instalat busturi ruginite, lipite cu chit auto, în spatele unor blocuri

Personalități batjocorite! Primăria Craiova a instalat busturi ruginite, lipite cu chit auto, în spatele unor blocuri

16:24 22.02.2020
0

Personalitățile Olteniei sunt batjocorite de edilii craioveni care, în încercarea de a scăpa de o anchetă penală și de criticile reproșurile cetățenilor, au hotărât să așeze în spatele unor blocuri busturile dezafectate de pe fosta Alee a personalităților. Craiovenii au avut un șoc imediat ce lucrări ruginite, care au fost prezentate ca fiind din bronz, au fost instalate pe post de obiecte de artă!

Primăria Craiova a instalat peste 25 de busturi ruginite, cu urme vizibile de lovituri și lipituri cu adaos de materiale nemetalice - chit auto, în spatele unor blocuri. În urmp cu mai mulți ani, Primăria Craiova a plătit busturi de bronz pentru a cinsti memoria unor personalități marcante ale Olteniei. Doar că turnarea busturilor a fost un eșec iar materialul a ruginit, semn că hoția iese repede la iveală.

Dispuse într-un perimetru limitat, busturile par înghesuite, fără a se respecta distanțele prevăzute pentru monumente de for public de dimensiunile statuilor. Soclurile sunt supradimensionate, dispuse astfel încât unele busturi să aibă pe fundal balcoane în care se usucă lenjerie intimă.

În graba de a scăpa de privirile trecătorilor, muncitorii au găurit busturile și le-au prins de socluri cu șuruburi de altă culoare decât cea a monumentelor!

Distribuie articol

Numeroși cetățeni au sesizat încă de la instalare că busturile sunt ruginite, fapt pentru care s-a depus o sesizare penală la IPJ Dolj. S-a cerut o expertiză asupra materialului din care sunt confecționate busturile, mai ales că pe vremea fostului primar Antonie Solomon, eliberat din pușcărie după ce a fost condamnat pentru fapte de corupție, s-a răspândit zvonul că bronzul a fost înlocuit cu un aliaj metalic de proastă calitate și s-au adăugat materiale rezultate din alte lucrări. În loc să răspundă criticilor și să restaureze busturile, actualul primar al Craiovei, Mihail Genoiu, a căutat un alt loc decât parcarea supraterană, o variantă fiind în fața Parcului Romanescu, într-un spațiu unde ar urma să fie refăcut Monumentul Independenței și unde același Solomon a demolat Monumentul 1907.

Anul trecut, IPJ Dolj a identificat busturile ruginite și deteriorate aruncate într-un spațiu al RAADPFL Craiova. Vechile socluri au fost distruse la dezmembrarea statuilor odată cu pregătirea șantierului de la parcarea subterană, fiind aruncate inițial pe un spațiu privat, la marginea Craiovei. Ulterior, conform informațiilor prezentate de jurnaliștii de la Gazeta de Sud, au fost aruncate în zona Pepiniera a RAADPFL.

Cititorii ne-au semnalat și alte aspecte, cerându-ne să adresăm întrebări Primăriei Craiova, mai exact lui MIHAIL GENOIU:

Cine a dat aprobare pentru instalarea busturilor ruginite și deformate?

Cum de ruginește bronzul la Craiova și cât s-a cheltuit pe tinichele prezentate ca fiind din material semiprețios?

De ce busturile sunt deformate și lovite?

Cine a folosit chit auto pentru a acoperi spărturile?

Cine a dispus găurirea busturilor și prinderea de socluri printr-o tehnică demnă de Gigel?

Cum se pot face fotografii fără ca pe fundal să nu apară chiloți și izmene puse la uscat în balcoanele blocurilor?

Ce fel de pregătire are cel care a avizat monstruozitatea proiectului și a aprobat dispunerea soclurilor ca în cimitir?


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă