Teodorovici țintește reducerea cu 20 la sută a angajaților din administrația publică

Teodorovici țintește reducerea cu 20 la sută a angajaților din administrația publică

17:49 07.08.2019
0

Populismul și umflarea aparatului bugetar de către PSD+ALDE atârnă ca o piatră de moară de gâtul guvernării. Ministrul Finanțelor spune că o reducere cu cel puțin 20 la sută a personalului din administrație ar eficientiza sistemul public. Teoorovici a declarat miercuri, la DC News, că reducerea trebuie făcută rapid dar acest lucru depinde de interesele electorale, fapt care ar duce la un anumit blocaj la nivelul deciziei, dar încă nu se dorește acest lucru de către premierul Dăncilă înaintea alegerilor prezidențiale.

Ministrul spune că pentru o astfel de măsură ar trebui un pact politic, cu elemente clar stabilite, care să prevadă că România nu poate depăși un anume număr de personal administrativ, sau alocarea unui anumit procent din PIB, indiferent de partidul sau partidele care se află la guvernare.

Distribuie articol

În instituțiile și autoritățile publice erau angajați în aprilie 2019 nu mai puțin de 1,234 milioane persoane, din care 795.000 în administrația publică centrală, din care 597.000 de persoane în instituții finanțate integral de la bugetul de stat.


Sursa: DC News
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă