Tancurile rusești au intrat în Ucraina, zona Donbas! Este vizat portul Mariupol, aflat sub controlul Ucrainei

Tancurile rusești au intrat în Ucraina, zona Donbas! Este vizat portul Mariupol, aflat sub controlul Ucrainei

17:21 23.02.2022
0

O coloană de tancuri care poartă steagurile regiunilor separatiste din Donbas și pe cel al Rusiei se îndreaptă spre Mariupol, principalul port ucrainean de la Marea Azov. Orașul se află sub controlul forțelor guvernamentale ale Ucrainei.

Orașul-port cu aproape 500.000 de locuitori din regiunea Donețk din estul Ucrainei a fost controlat pentru scurt timp de rebelii proruși în 2014.

Imaginile cu coloana de tancuri au fost publicate pe rețelele sociale și nu au fost confirmate oficial.

La doar 20 km de linia frontului, orașul-port strategic Mariupol este printre zonele cele mai expuse riscului unei invazii.

Consiliul de securitate de la Kremlin a votat luni pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas, iar președintele Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk. Occidentul a condamnat în unanimitate gestul Moscovei și impune sancțiuni împotriva celor responsabili. În teren, tensiunea continuă să crească, Rusia trimițând forțele armate să asigure „menținerea păcii” în regiunile separatiste.

Distribuie articol

Rusia a început miercuri evacuarea personalului său diplomatic din Ucraina, ţară care acuză Moscova în continuare că pregăteşte o invazie, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei ruse la Kiev, Denis Golenko, a răspuns afirmativ agenţiei France Presse când a fost întrebat dacă evacuarea este în desfăşurare.

Drapelul rus a fost deja coborât de pe sediul misiunii diplomatice ruse şi mai multe persoane au fost văzute ieşind cu bagaje.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă