Deţine cea mai mare pepinieră din Oltenia!  Un fost miner, pasionat de cultuivarea pomilor fructiferi

Deţine cea mai mare pepinieră din Oltenia! Un fost miner, pasionat de cultuivarea pomilor fructiferi

11:50 06.10.2019
0

Un fost miner a reușit să amenajeze în satul Cornești, comuna Bălești, cea mai mare pepinieră din zona Olteniei. Nicolae Becheanu a lucrat în bazinul Rovinari, până când a fost disponibilizat. Imediat bărbatul s-a gândit să se apuce de afaceri. Şi aşa s-a apucat să amenajeze o grădină și să vândă pomii pe care îi altoia singur.

Distribuie articol

Acum, are clienți din toată țara, iar de altoire se ocupă specialiști din Ardeal școliți în Ungaria. Fostul miner este foarte mândru de realizarea sa.

Nicolae Becheanu este ajutat la muncile din plantație de fiul său, Lucian, cel care stabilește cum trebuie investiți banii câștigați din vânzarea pomilor. Tânărul a construit și câteva solarii, pentru a putea accesa finanțarea din programul de cultivare a roșiilor românești. Mai toți banii câștigați sunt investiți în utilaje, pentru a suplini lipsa forței de muncă.

Puieții de pomi fructiferi, cultivați în pepiniera de la Bălești, sunt livrați în întreaga țară, în baza comenzilor primite pe internet.

"Pepiniera Corneşti este o pepinieră autorizată şi certificată încă din anul 2003 specializată în domeniul pomicol şi furnizăm în toată ţara plante de cea mai bună calitate. Pepiniera Corneşti vă oferă plante sănătoase ce pot fi însoţite de documente de calitate şi conformitate al furnizorului, factură şi alte documente care asigură garanţia calităţii”, spune proprietarul pepinierei.

Înfiinţarea pepinierei nu a fost un lucru uşor pentru Becheanu Nicolae, ci o alegere constientă a unei activităţi pe care a considerat-o rentabilă.

"Pentru noi sunt importante pasiunea, perseverenţa şi cunoştiinţele din domeniul pomicol de care se ocupă Inginer Candea Vasile. Pepiniera dispune de o gamă variată de produse pomicole certificate: “Mar, Par, Prun, Cireş, Cais, Piersic, Vişin, Gutui, Nuc, Castan, Tei, Alun, Trandafiri Altoiţi, Viţă de Vie, Magnolia, Mur, Zmeur, Coacaz, Agris… Pentru o cât mai bună satisfacere a cererii existente pe piaţă, suntem pregătiţi să oferim consultanţă, proiectare, amenajare, şi întreţinere. Mulţumirea clienţilor nostri din întreaga ţară, este o garanţie certă a calităţii superioare a produselor noastre", a mai spus fostul mine.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă