Stelian Tănase lansează la Craiova cea mai recentă carte a sa: Zvonuri despre sfârșitul lumii

Stelian Tănase lansează la Craiova cea mai recentă carte a sa: Zvonuri despre sfârșitul lumii

16:03 24.10.2023
0

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește sâmbătă, 28 octombrie 2023, lansarea volumului „Zvonuri despre sfârșitul lumii. București, 1944 - 1953”, autor Stelian Tănase.

Evenimentul va avea loc in sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începându cu ora 17.00, în prezența invitaților Stelian Tănase și Mihai Ghițulescu, istoric, iar moderator al evenimentului este Carmen Theo Făgețeanu, cronicar literar.

Distribuie articol

Stelian Tanase este scriitor, eseist, istoric, politolog, realizator de televiziune, profesor universitar. Absolvent al Facultății de Filosofie din București, a participat activ la evenimentele din decembrie 1989, devenind o personalitate de referință a societății civile românești.

A fost primul președinte al Grupului pentru Dialog Social, vicepreședinte al Partidului Alianța Civică, Președinte al Societății Române de Radio și Televiziune, fiind în prezent profesor la Facultatea de Știinte Politice.

Opera sa cuprinde lucrari de ficțiune (literatură), texte de nonficțiune (știinte politice, istorie, cercetarea arhivelor) și volume de memorialistică.

„Zvonuri despre sfârșitul lumii este o istorie a ultimilor ani de război și primilor ani de pace postbelică privită din multiple unghiuri. Cu talentul sau inegalabil, autorul descrie fapte de zi cu zi, viața cotidiană. Sinucideri și crime care au cutremurat Bucureștiul, drame sentimentale, intrigi de tot felul și violențe ale bandelor de gangsteri care seamană haosul, teroarea și panica. Istoria mică, așa cum se spune.”

Stelian Tănase.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă