La Cinema PATRIA Craiova rulează LIBERTATE, film cu actorul Alex Calangiu în rol principal

La Cinema PATRIA Craiova rulează LIBERTATE, film cu actorul Alex Calangiu în rol principal

13:17 04.10.2023
0

La PATRIA, cel mai mare cinemoatograf din Craiova și spațiu de tradiție pentru cinefili, din data de 6 oct. a.c., va rula producția românească LIBERTATE. Filmul va rula în vineri 06 oct., ora 17.00, sâmbătă 07 oct., ora 17.00, duminică 8 oct, ora 17.00 și marți 10 oct, ora 17.00.

Joi, pe 5 octombrie, de la ora 20:00, echipa filmului românesc LIBERTATE (regia Tudor Giurgiu) vine la Teatrul Național Marin Sorescu pentru o proiecție specială urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe regizorul Tudor Giurgiu, pe actorul Cristi Popa, dar și pe craioveanul Alex Calangiu, care are rolul principal în film.

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci în Ungaria, la Festivalul Internațional de Film Transilvania și se află în competiția oficială a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).

LIBERTATE este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.

Distribuie articol

LIBERTATE spune o poveste mai puțin cunoscută. În Sibiu, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu sau Ionuț Caras.

„Revoluţia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol, printre altele și pentru că urmările ei n-au satisfăcut cu nimic așteptările. De aceea, cu Libertate îmi doresc sa redau cu acurateţe haosul si confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul a fost ascuns cu bună știinţă și mușamalizarea a fost cultivată la rang de artă. Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulți tineri născuți după 1989, cred că vor fi surprinși – și de acțiune și de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România nu cu mult timp în urmă” a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului.

COSTUL UNUI BILET: 15 LEI!


Sursa: cinematograful PATRIA
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă