Stelian Tănase: CE VA FI SÎMBĂTĂ 10 AUGUST?

Stelian Tănase: CE VA FI SÎMBĂTĂ 10 AUGUST?

11:50 06.08.2019
0

Sîmbătă, la un an de la violențele la care s-au dedat jandarmii MAI, lumea se strînge iar în același loc. Instigarea la violențe a venit de la Dragnea. Fără aprobarea lui nu se întîmpla nimic în PSD și Guvern în acel timp. Chiar el s-a lăudat cu asta. Este apoi personajul Carmen Dan. Constat că nimeni nu o cheamă să dea cu subsemnatul. I-ar sta bine intr-o sală de tribunal în fața unui judecător.

Nu trebuie s-o uităm nici pe VVDăncilă. Ca premier este maxi-responsabilă pentru ce s-a întâmplat la 10 august 2018. Ea a fost retrasă strategic într-o așa-zisă vacanță – ca alibi. De fapt a fost trimisă departe de Piața Victoriei de șeful ei direct, Dragnea. Nu cumva în ultimul moment să contramandeze intervenția în forță a jandarmilor. Se știe că e o mare fricoasă. Ce dacă i s-a oferit pretextul cusut cu ață albă al unei lovituri de stat. Cît de prost poți să fii să crezi așa ceva? Nu e nevoie să fii prost, ajunge să existe o VVDăncilă. Lovitura de stat a încercat-o camaradul Dragnea. Dacă nu era complice VV Dăncilă ar fi initiat o anchetă și ar fi demis pe cine trebuie doua zi.

Distribuie articol

Lumea se reunește sîmbătă 10 august în Piața Victoriei pentru a-și aduce aminte de acea seară infernală. De ținuta de război a jandarmilor – de armurile, căștile și de un dement îmbrăcat în alb care dirija represiunea. Lumea se reunește ca să își amintească mirosul gazelor lacrimogene, copiii țipînd speriați, de bastoane încasate pe spate, de fugărirea tinerilor. Poate că VVDăncilă anunță desecretizarea documentelor. Astfel vor fi identificați vinovații și deferiți justiției. Dacă a fost o lovitură de stat, cu atît mai mult trebuie aflat și spus adevărul. Cine a vrut să dea lovitura de stat? Care sunt forțele implicate? Trebuie scoși la suprafață nu doar executanții, ci mai ales instigatorii și organizatorii, cei care au dat ordinele. VV Dăncilă ar afla – ca-ntr-o piesă de teatru absurd – ca ea este în spatele așa-zisei lovituri. Nu era premier la acea dată? În acea zi România a fost impinsă pe marginea prăpastiei de Dragnea și camarila lui. Societatea românească a ripostat pe 26 mai 2019 la vot. Învățătură de minte.

Lumea se strînge sîmbătă 10 august in Piata Victoriei pentru a protesta împotriva corupției generalizate din aparatul de stat. Pentru a protesta față de incapacitatea și indiferenta instituțiilor – ce dacă au obligația prin lege si sunt plătite să ne protejeze. Siguranța cetățenilor este obligatia nr 1 a unui stat. Statul român a eșuat copios în indeplinirea acestei obligații. Trebuie făcută curățenie de sus pînă jos. Începînd cu VVDăncilă.

Lumea se strînge simbata și ca efect al șocului emoțional provocat de asasinatele de la Caracal și comportamentul aberant al procuraturii și Poliției, Crimele au dezvăluit complicităti între puterea politică, poliție&procuratură și clanuri interlope. O situație gravissimă care anunță sabordarea statului român, capturat de lumea subterană și pegră.

E un moment exploziv de care VVDăncilă&Co se tem. Au și de ce. Prea au mințit, au intoxicat și și-au bătut joc. Situația poate duce la orice. Indemn aici la rațiune. Dacă VVDăncila scoate jandarmii în ținută de război simbătă ca anul trecut pe 10 august, va fi o provocare, se va juca cu focul. VVDăncilă s-ar face responsabilă de ce se va petrece mai departe. Se poate aștepta la violențe, chiar la o revoltă – în București și în provincie.

VV Dăncila, sugestionată de capete înfierbîntate din Servicii, Poliție, jandarmerie sau armată, poate să încerce o lovitură. De ce? Ca să schimbe raportul de forțe și să preia inițiativa în vederea alegerilor din noiembrie. Dacă jandarmii apar în piață în armuri, se poate întimpla orice. Lumea nu se va lăsa intimidată și se va considera provocată. De aici nu se știe. VV Dăncilă e posibil și să se retragă a doua zi, cum a făcut Victor Ponta după protestele generate de tragedia de la Colectiv. Exasperarea lumii românești a ajuns la maximum. Ajunge o scînteie, camera e plină de gaz. Societatea românească cere satisfacție și mai ales repararea enormelor greșeli, abuzuri și acte de injustiție făcute de Guvern&PSD in ultimii ani.

Personal, prefer un miting pașnic. Sper să aibe loc o întîlnire în Palatul Victoria între o delegație a protestatarilor si purtătorul de cuvint al Guvernului, sau, și mai bine, cu Fifor. Ei ar trebui să primească revendicările demonstranților și să promită că le vor studia și îndeplini. Prefer ca după trei ore de scandări și happening-uri lumea să se retragă mulțumită spre casă, fără să se fi semnalat vreun incident.

Mitingul de sîmbătă anunță sfirșitul guvernului VV Dăncilă – indiferent că se intîmplă acum sau în decembrie.

STELIAN TĂNASE

DESKREPORT


Sursa: STELIAN TĂNASE blog
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă