Iohannis, cu peste 20 la sută peste Tăriceanu. Liberalii ar câștiga parlamentarele: PNL 31, PSD 24, USR+PLUS 20

Iohannis, cu peste 20 la sută peste Tăriceanu. Liberalii ar câștiga parlamentarele: PNL 31, PSD 24, USR+PLUS 20

10:35 11.08.2019
0

Președintele Klaus Iohannis, candidat al PNL pentru un al II-lea mandat în fruntea statului ar fi votat în primul tur de 39 la sută din totalul celor care au mers la vot și au indicat o opțiune, urmat de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidențiale cu 18 la sută (posibil candidat comun al ALDE și Pro România dacă negocierile privind alianța electorală se vor și confirma).

Tăriceanu e urmat îndeaproape de Dan Barna, candidatul comun al USR și PLUS în cadrul Alianței politice ”Alianța 2020 USR+PLUS” cu 17 la sută și de premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale cu 14 la sută.

Liberalii ar câștiga alegerile parlamentare, situându-se pe primul loc detașat: PNL 32 la sută, PSD 24, USR 20, USR+PLUS 20 la sută, ALDE * la sută, Pro România 7 la sută, PMP 5 la sută, UDMR 4 la sută.

Distribuie articol

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj de opinie. Cercetarea este efectuată în perioada 19 iulie - 5 august pe 1600 de persoane prin interviuri față în față la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,45 la sută la un nivel de încredere de 95 la sută.


Mihai Firică

Mihai Firică

director PRO Oltenia - ziar online: Informaţia veritabilă te face mai puternic. Orice decizie iei, a fi la curent cu ultimele noutăţi din domeniul care te interesează este o condiţie a succesului. Viaţa de zi cu zi te-a învăţat, dragă cititorule, că a afla o informaţie în timp real, cu un pas înaintea celuilalt, deschide oportunităţi nebănuite.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă