Sondaj electoral: PNL poate câștiga lejer alegerile parlamentare, la mare distanță de PSD

Sondaj electoral: PNL poate câștiga lejer alegerile parlamentare, la mare distanță de PSD

15:29 20.04.2020
0

PNL ar câștiga alegerile parlamentare, pe fondul scăderii PSD și ar putea forma o majoritate confortabilă cu USR și PMP, arată cel mai recent sondaj de opinie realizat de Biroul de Cercetari Sociale, în perioada 11-15 aprilie 2020. Partidul condus de premierul Ludovic Orban ar fi votat de 31,3 la sută dintre alegători, în timp ce PSD are 22,9 la sută iar USR_PLUS acumulează 19,9 la sută.

Distribuie articol

Esantionul construit a fost de tip probabilist-aleator, format din 40 straturi rezultate din intersectia a 8 zone (8 regiuni de dezvoltare) cu 5 tipuri de localitati urbane si regionale. Esantionul a fost alcatuit astfel incat sa aiba reprezentativitate nationala, cu o eroare statistica de +/-3% la un interval de incredere de 95%. Adica dintr-o suta de esantioane identice 95 dintre ele vor da aceleasi cifre cu o eroare de +/-3,1%. Esantionul reproduce structura socio-demografica a populatiei nu doar pe judete, regiuni de dezvoltare si tipuri de localitati (orase mari, orase mijlocii, orase mici si comune), ci si pe sexe, grupe de varsta, ocupatii si nivel de instructie scolara.

Interviurile s-au realizat online si prin telefon in ponderi aproximativ egale. Operatorii de interviu si coordonatorii BCS au trimis sms si mailuri, apoi au dat telefoane oamenilor care au raspuns in trecut la alte sondaje si care fusesera selectati prin pas statistic din anumite zone corespunzatoare unor sectii de votare. S-a pastrat astfel principiul probabilist de selectie a participantilor la cercetare.


Sursa: Biroul de Cercetari Sociale
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă