Problema câinilor fără stăpân, dezbătută la Caracal

Problema câinilor fără stăpân, dezbătută la Caracal

17:53 15.07.2020
0

Conducerea Primăriei Caracal a dezbătut cu cetățenii proiectul de concesionare a serviciului privind gestionarea câinilor fără stăpân

La invitația administrației publice caracalene, în grădina publică din spatele clădirii primăriei s-au adunat astăzi , 15 iulie 2020 , peste 50 de persoane pentru a dezbate împreună cu conducerea Primăriei proiectul privind concesionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Distribuie articol

La dezbatere au fost prezenți cetățeni ai orașului, reprezentanți ai unor organizații pentru protecția animalelor și jurnaliști.

Propunerea administrației caracalene a avut în vedere un Studiu de Fezabilitate realizat în 2019 din care rezultă că amenajarea unui adăpost ar greva bugetul local de o sumă exorbitantă, întreținerea anuală de asemenea.

”În ciuda faptului că mă consider totuşi o persoană pragmatică, mă regăsesc în situaţia de a nu fi rezolvat această chestiune a câinilor fără stăpân, deşi a fost o promisiune din 2016. Eu m-am tot săturat să ne zbatem în aceste situaţii juridce fără ieşire şi intepretări care nu ne-au adus nimic bun. M-aş fi aşteptat ca lucrurile să se simplifice încât să rezolvăm această problemă. Apropo că atâtea primării se duc către adăposturile mari, este numai pentru faptul că nu-şi permit să aibă cheltuieli extrem de mari. Sper să găsim o soluţie. Dezbaterea mi s-a părut în regulă, chiar dacă au fost momente mai tensionate”, a declarat primarul, domnul Dr. Liviu Radu.

La rândul său, administratorul public al orașului, domnul Adrian Chesnoiu a anunțat că propunerile cetățenilor vor fi incluse în proiectul de hotărâre ce va ajunge pe masa aleşilor locali.

”Cred că aceste ore petrecute în compania dumneavoastră au fost ore utile pentru administraţie şi pentru fiecare dintre noi. Pentru că toţi am convenit că iubim animalele şi că vrem să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a ne fi bine, dar în acelaşi timp, noi avem obligaţia administrativă să asigurăm tot ceea ce înseamnă siguranţa cetăţeanului şi un climat de ordine şi linişte publică, în municipiul nostru, în conformitate cu legea. Evident că o astfel de problemă incită şi dă naştere la foarte multe discuţii. Legislaţia în domeniu este una foarte complexă şi doar pentru cei ce se apleacă cu atenţie asupra prevederilor legale. Delimitarea foarte clară din perspectivă juridică a unor aspecte este una foarte viabilă (…) După centralizarea tuturor propunerilor dumneavoastră, o să dăm o formă finală proiectului de hotărâre care va intra în Consiliul Local pentru aprobare”, a afirmat domnul Adrian Chesnoiu la finalul dezbaterii.

Pentru organizarea acestei întâlniri, autoritățile au luat măsurile necesare pentru a respecta cerințele impuse de starea de alertă: accesul către zona de dezbatere s-a făcut doar printr-un singur punct prin care s-a și realizat triajul epidemiologic (participantilor li s-a măsurat temperatura, au primit măști și dezinfectant).


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă