A demarat licitația pentru drumul de mare viteză CRAIOVA-LUGOJ! Președintele PNL Dolj a anunțat un nou angajament onorat de Guvernul Cîțu

A demarat licitația pentru drumul de mare viteză CRAIOVA-LUGOJ! Președintele PNL Dolj a anunțat un nou angajament onorat de Guvernul Cîțu

17:49 01.06.2021
0

Președintele PNL Dolj, deputatul Ștefan Stoica, a anunțat că licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost demarat și este o nouă promisiune onorată a guvernării liberale. Printr-o postare pe rețelele de socializare, liderul liberalilor doljeni a precizat: CRAIOVA-LUGOJ - Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză dintre Oltenia și Europa de Vest!

Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată azi, 1 iunie 2021, pe SICAP:

- valoare totală estimată: 127 milioane lei

- lungime estimată: ~250km

- profilul drumului, autostradă sau drum expres, putând să varieze în funcție de anumite date tehnice

- termen limită pentru depunerea ofertelor: 12.07.2021

Distribuie articol

Anunțul deputatului Ștefan Stoica vine să completeze replica pe care acesta l-a dat președinților PSD de consilii județene care, într-un elan propagandistic, plângeau pe umărul oltenilor din cauză că actuala guvernare de dreapta i-ar fi uitat.

După ce le-a reamintit că PSD a condus majoritatea consiliilor județene din Oltenia în ultimii 30 de ani, deputatul Stoica a trecut în revistă proiectele majore de infrastructură pe care guvernarea construită în jurul PNL le-a lansat și le finanțează pentru dezvoltarea acestei regiuni: avem prins în Bugetul pe anul 2021 alocarea a 20 de milioane de lei pentru finanțarea studiului de fezabilitate pentru construcția drumului de mare viteză Lugoj-Craiova –Calafat este în primul rând meritul acestui Guvern. Am fi putut vorbi despre proiectarea și construcția din fonduri europene a acestui obiectiv major de infrastructură pentru zona de Sud-Vest a României, dacă guvernele PSD ar fi parcurs etapa studiului de fezabilitate și am fi avut un proiect matur care să fie inclus pe lista PNRR sau POT. Acest obiectiv se va realiza datorită implicării acestui guvern și asta fără ca PSD să fi avut o contribuție la materializarea lui.

Faptul că vorbim despre finalizarea în acest an, a primului segment din Drumul expres Craiova- Pitesti, tronsonul 2, cu cele două variante de ocolire de la Balș și Slatina reprezintă o promisiune îndeplinită, fiind vorba despre un proiect pentru care piatra de temelie s-a pus tot într-o guvernare liberală. Mai mult, să nu uităm de cei peste 700 de milioane de euro care au fost aprobaţi de către Comisia Europeană în acest an pentru implementarea acestui proiect de infrastructură rutieră.

Pentru regiunea Olteniei, concretizarea acestor proiecte majore de infrastructură se datorează implicării Guvernelor liberale și reprezintă o premisă importantă pentru dezvoltarea economică a zonei.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă