Sistemul sanitar din  oraşul Potcoava din Olt, blocat de COVID!   6.000 de localnici au rămas fără medici de familie, unul a murit, altul e în spital

Sistemul sanitar din oraşul Potcoava din Olt, blocat de COVID! 6.000 de localnici au rămas fără medici de familie, unul a murit, altul e în spital

19:33 19.11.2020
0

Sistemul sanitar este blocat din cauza pandemiei de Covid 19. în oraşul Potcoava din judeţul Olt. Unul dintre medici a murit după ce s-a infectat cu covid 19, iar altul este internat în spital din același motiv. Asistenta medicală este în izolare la domiciliu.

Distribuie articol

Situaţie dramatică pentru cei peste 6000 de localnici din Potcoava. De două săptămâni cabinetul medicilor de familie este închis. S-a stins din viaţă, pe patul de spital de la SJU Slatina, medicul de familie care îşi desfăşura activitatea în oraşul Potcoava de peste 30 de ani, Alexandra Ţenescu. Celălalt medic de familie din oraş, care îşi desfăşura activitatea în dispensarul din localitate a fost, de asemenea, confirmat cu COVID-19, astfel că la momentul actual pacienţii din oraş nu pot apela la servicii medicale.

Alexandra Ţenescu, medic de familie, în vârstă de 65 de ani, din oraşul Potcoava, s-a stins din viaţă miercuri seara, în urma infecţiei cu COVID-19. "Nu ştiu ce o să ne facem. Nu avem un medic să ne dea o reţetă, mai ales acum când e şi virusul ăsta", spune Ioana Marinescu, localnică.

Potrivit spuselor primarului din localitate, Emanuel Enăchioaia, dispensarul este închis, după ce şi celălalt medic de familie din oraş a fost confirmat pozitiv.

„Dispensarul din oraş este închis, pentru că şi celălalt medic de familie, domnişoara Ghiţescu, este internată la Caracal, fiind confirmată pozitiv. Asistenta doamnei doctor Ţenescu se află în izolare. Am vorbit la Casa de Asigurări de Sănătate să încercăm să găsim soluţii pentru aducerea în oraş a unui medic de familie”, a precizat primarul din oraşul Potcoava, Emanuel Enăchioaia.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă