Sindromul scroafa în copac: UDMR blochează proiectul USR-PLUS și PNL pentru desființarea Secției speciale pentru magistrați (SIIJ)

Sindromul scroafa în copac: UDMR blochează proiectul USR-PLUS și PNL pentru desființarea Secției speciale pentru magistrați (SIIJ)

16:36 16.01.2021
0

Imediat după ce s-au văzut instalați la guvernare și la conducerea Parlamentului României, intrați într-o coaliție cu PNL și USRPLUS, liderii UDMR pun piciorul în prag pentru diverse proiecte. Și cum voturile UDMR fac diferența, această formațiune-hibrid începe să joace rolul șantajistului de serviciu. Nici nu este de mirare dacă ne aducem aminte rolul nociv jucat de parlamentarii UDMR în asigurarea majorității alături de PSD și ALDE în guvernările care au lansat atacuri dure asupra independenței justiției. Csoma Botond, lider al grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților, a lansat un atac murdar la adresa DNA, condiționând desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție. Liderii UDMR nu vor să respecte programul de guvernare și nu vor sprijini aplicarea angajamentelor internaționale asumate de noua putere. Din simplul motiv că așa vor ei și că pot să șantajeze cu voturile prin care asigură majoritatea...

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a dat asigurări că desființarea Secției Speciale care anchetează magistrații va fi făcută până la sfârșitul lunii martie printr-o procedură de urgență în Parlament. Rămâne de văzut ce vor cere la schimb liderii UDMR pentru a sprijini această inițiativă a Ministrului Justiției.

Distribuie articol

ASOCIAȚIA FORUMUL JUDECĂTORILOR CONDAMNĂ DECLARAȚIILE LUI BOTOND

Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție au luat act cu stupefacție de declarațiile dlui. Csoma Botond, lider al grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților (Suntem de acord cu desființarea Secției Speciale, dar nu suntem de acord ca aceste atribuții să revină la DNA. Solutia ar fi să se înființeze o structură în cadrul Parchetului general, sub controlul procurorului general sau a adjunctului desemnat de acesta. Liberalii sunt de acord cu această poziție.), care sunt contrare atât Programului de guvernare, cât și promisiunilor ferme făcute organismelor europene în sensul desființării necondiționate a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

DNA REACȚIONEAZĂ LA ATACUL UDMR

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis, vineri, 14.01.a.c., un comunicat de presă în care a menţionat că a constatat \"cu îngrijorare\" existenţa unor \"atacuri publice nefondate\" la adresa sa din partea reprezentanţilor partidelor politice, cu referire la declaraţiile deputatului UDMR Csoma Botond.

\"În contextul dezbaterilor privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie constatăm cu îngrijorare existenţa unor atacuri publice din partea reprezentanţilor partidelor politice cu privire la activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi modalităţii în care procurorii din cadrul instituţiei îşi desfăşoară activitatea (...). Solicităm oamenilor politici să se abţină de la atacuri publice nefondate împotriva DNA de natură să afecteze imaginea instituţiei noastre şi credibilitatea eforturilor de luptă împotriva corupţiei la nivel înalt\", se arată în comunicatul DNA.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă