Realitate, iluzie, evoluție sau digresiune?

Realitate, iluzie, evoluție sau digresiune?

12:09 05.10.2019
0

Tehnologia media ne modifică viețile persoanele: sociale, economice, politice, estetice și religioase. Într-un mod în care nicio parte din noi nu rămâne neatinsă, neafectată, nealterată. Adevarul nu a fost si nu este de mare pret, ci capacitatea naturala sau indusa de a crede. Cate miliarde de fiinte, cate popoare nu au crezut in iluzii si apoi, cine poate strabate toate starturile acestei realitati? Celor din structure inalte ale statului “modern” le place sa epatizeze cu o retorica calda, distinsa, de print venit recent de la studii oculte, gata sa se sacrifice pentru altii.

Distribuie articol

Ce duiosie strabate printre cuvintele lor dezgustatoare, de mare curvie si pline de ipocrizie! Ce scopuri meschine si ce capcane se ascund in spatele cuvintelor rostite de oameni din presa, de politicieni sau afaceristi dubiosi? Se spun cuvinte care n-au tarif, n-au niciun Dumnezeu. Din perspectiva morala, astfel de cuvinte sunt doar niste catele in vesnice calduri, niste ninfomane. Ce efect pot avea cuvintele rostite de unii, cata ipocrizie si nesimtire in cuvintele unor oratori castrati? Pentru mine, toate actiunile umane sunt calauzite de un interes. Cand un om te cauta insistent, te intrebi ce urmareste si vrei sa afli scopul. Asa suntem facuti: nu vedem ca semenii nostri nu fac ceva fara un interes anume, au simt practic de a se descurca si practica smecheria ieftina de a pacali mereu. Sunt putini cei ce creeaza valoare, in schimb sunt multi cei care consuma valoare. Omul bun, destept si harnic face ceva util, produce, in vreme ce hahalera, nu. Nimeni nu poate fi moral 24 din 24 de ore, dar poate Mitica sau Dorel sa-si contrazica renumele de hahalera?

Cand cineva dintr-o familie de hahalera nu poate sa-si plaseze copiii in anumite posturi, da vina pe faptul ca nu se descurca, n-au semanat cu in el “istet”. Si uite asa merge societatea asta mai departe, ducand mizerile din secol in secol. Intr-o lume de prosti si natangi, ne prostim si noi, o ducem si noi prost.

Dar intr-o lume exacta cu oameni practici, cu oameni de afaceri, onesti, cu programe rigide, poti sa ajungi sa faci ceva intr-un domeniu sau altul, dar intre prosti... Cum s-ar spune: mai bine la paguba cu desteptul, decat la castig cu prostul.

Prostul daca nu poate sa faca nimic util, face in schimb digresiune, ca de, stie sa vorbeasca bine si pica acolo unde trebuie, ca o parasuta.

Oamenii pot fi schimbati daca ar fi cineva interesat sa le dea educatie si instructia care le lipseste.

Acum fiecare dupa cum ii e felul, eu imi vad de calea mea. Inteligenta a devenit si ea o forma de mandrie a prostului. Pe scara evolutiei, omul se afla si azi in tranzitie, noi suntem de fapt una din ultimele generatii ale oamenilor din pesteri. Motivul este unul simplu, oamenii asa zis “moderni”, nu sunt catusi de putin moderni.


Gheorghe Duduială

Gheorghe Duduială

Gheorghe Dududială - Inginer de profesie, cu o carieră de aproape 30 de ani de antreprenoriat în domeniul izolațiilor și hidroizolațiilor, plătitor de taxe și impozite, autor al câtorva volume de eseuri de factură socială, tată, craiovean implicat, prieten al adevărului și inamic al imposturii...

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă