S.GA. Dolj este pregătit să intervină pe râul Jiu aflat sub Cod Portocaliu

S.GA. Dolj este pregătit să intervină pe râul Jiu aflat sub Cod Portocaliu

15:25 26.06.2020
0

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Jiu subliniază faptul că, debitul ce va fi înregistrat la Rovinari astăzi, în jurul orei 17:00 se preconizează că va ajunge la stația hidrometrică Filiași, județul Dolj în aproximativ 13 ore, cu un debit de 515 metri cubi/secundă și un nivel de 260 cm.

Distribuie articol

Având în vedere datele actuale și prognoza meteorologică pentru următoarele ore, agenții hidrotehnici Apele Române Jiu – Sistemul de Gospodărire A Apelor Dolj - monitorizează permanent digurile, iar Formația Scaești este pregătită să intervină dacă situația o va impune cu un buldoexcavator intervenție și saci cu nisip.

De asemenea, la nivelul județului Dolj, râul Jiu se află sub atenta supraveghere a personalului A.B.A Jiu ținând cont deprognoza elaborată de INHGA-CNPH, precum și de compartimentul Prognoze Bazinale al instituției potrivit căreia în următorul interval de 24 de ore, nivelurile și debitele vor fi, variabile, cu tendință de creștere.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă