Serie de lansări ale volumelor semnate de invitații Festivalului Mondial de Poezie de la Craiova

Serie de lansări ale volumelor semnate de invitații Festivalului Mondial de Poezie de la Craiova

19:25 16.06.2019
0

Numeroși oaspeți străini sosiți la Festivalul Mondial de Poezie Mihai Eminescu de la Craiova, care se desfășoară între 17 și 22 iunie 2019, își vor lansa volumele de versuri. Biblioteca județeană Al și Aristia Aman din Craiova va fi gazda evenimentelor, intrarea la diferitele evenimente culturale de marcă fiind liberă, în limita locurilor disponibile.

Distribuie articol

Miercuri 19 iunie 2019, de la ora 10.00, Sala Giurescu va fi locul întâlnirii dintre iubitorii de poezie și scriitori de marcă de diverse naționalități. Poetul chinez Zhao Lihong va lansa volumul \"Săgeata timpului\" (editura Revers) în cadrul Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu de la Craiova. Volumul este tradus în limba română de Gabriela Căluțiu Sonnenberg, fiind însoțit de o prefață de Adonis și o postfață de Ion Deaconescu.

Poetul american Bill Wolak va lansa volumul \"Râsul acela sălbatec de dincolo de disperare\" (That wild laughter beyond despair) ]n cadrul Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu de la Craiova.Traducerea în limba română este realizată de Olimpia Iacob, iar postfață de Ion Deaconescu.

Poeta italiană Laura Garavaglia va lansa volumul \"Numere și semne\" (Editura Revers) în cadrul Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu de la Craiova. Traducerea este realizată de Carolina Bologan iar prefața este semnată de Ion Deaconescu.

Poeta italiană Cinzia Demi își va încânta publicul cu un volum inedit de poeme cu un titlu surprinzător - Eram Magdalena - având-o traducătoare pe Carolina Bologan iar prefața de președintele Academiei Internaționale Eminescu, dl Ion Deaconescu.

Adunând mai multe impresii și relatări ale edițiilor precedente al Festivalului Eminescu, lucrarea Festivalul Mondial de Poezie \"Mihai Eminescu\" - Impresii și comentarii a apărut la Editura Revers, Craiova, 2019. ediție fiind îngrijită de Ion Deaconescu


Sursa: Academia Internațională Mihai Eminescu
Mihai Firică

Mihai Firică

director fondator PRO Oltenia - ziar online: Informaţia veritabilă te face mai puternic. Orice decizie iei, a fi la curent cu ultimele noutăţi din domeniul care te interesează este o condiţie a succesului. Viaţa de zi cu zi te-a învăţat, dragă cititorule, că a afla o informaţie în timp real, cu un pas înaintea celuilalt, deschide oportunităţi nebănuite.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă