Serele de flori Abel

Serele de flori Abel

13:15 09.02.2020
0

Una dintre sere este situată chiar în spatele Pensiunii Casa Abel și este accesibilă vizitării și deschisă doritorilor care vor să cumpere flori.

Grija cu care sunt îngrijite și pasiunea pentru florărit sunt ilustrate perfect în frumusețea și delicatețea florilor care ies pe poarta solariilor.

Distribuie articol

Așa cum spuneam într-un articol anterior, am fost foarte impresionat de ospitalitatea și eleganța Pensiunii Casa Abel din Mihai Viteazu, la doar câțiva kilometri de Cheile Turzii și Salina Turda. Această eleganță este perfect completată de cealaltă activitate a familei Bojan, cultivarea florilor în solarii. Ajungând aici în perioada premergătoare primăverii am găsit o varietate fantastică de primule, zambile și alte flori specifice primăverii timpurii.

Pasionată de flori și cu studii de specialitate în domeniu, Semida Bojan este foarte cunoscută în zonă pentru florile pe care le produce și îngrijește și pentru candoarea și lejeritatea cu care dă indicații celor care se aprovizionează de aici. Majoritatea pensiunilor sau restaurantelor din zonă se aprovizionează de la aceste sere tocmai pentru că știu că au parte de servicii de calitate și de o întreținere profesională a acestor minunate ființe care ne încântă văzul și mirosul.

Aparent, este foarte simplu să te ocupi de flori, dar, dacă ai să aprofundezi mai bine acest domeniu ai să îți dai seamă că ai de a face cu o muncă titanică. Astfel, plantele, ca și animalele au nevoie de anumite condiții clare pentru a se dezvolta normal. Serele familiei Bojan sunt dotate cu încălzitoare electrice, tunuri cu er cald sau sobe special concepute în așa fel încât plantele care ornamentează casa fiecărui iubitor de flori să se dezvolte normal și durabil.

Evoluția plantelor de la sămânță sau bulb până la lăstar sau floare este foarte clar studiată în așa fel încât floarea care ajunge în casa dumneavoastră să vă încânte privirea și mirosul, dar și sufletele.

Datorită studiilor aprofundate în domeniu ale doamnei Semida Bojan, sfaturile acesteia în cazul îmbolnăvirii plantelor sunt foarte pertinente și la obiect. În funcție de anotimp, la Serele Abel se poate găsi o varietate foarte mare de flori, mușcatele de diferite culori fiind preferate pentru perioada verii și crizantemele pentru perioada toamnei. De asemenea, pentru primăvară, aici se pot găsi și răsaduri de legume atât de căutate pe toată perioada anului.

Din proprie experiență pot spune un singur lucru, Pensiunea Casa Abel completată de Serele Abel creează un mediu absolut extraordinar și un model de urmat pentru crearea unei imagini de poveste a unei locații de cazare. Astfel, florile de la Serele Abel sunt, cu mândrie, etalate de jur împrejurul pensiunii, toată curtea fiind, practic, o seră în aer liber. Multitudinea de culori, mirosul, tabloul viu colorat din jur și ospitalitatea familiei Bojan sunt doar câteva motive pentru care iubitorii de flori se vor simți aici ca într-un vis frumos, viu și foarte colorat.


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Serele Abel, Mihai Viteazu
Adrian Satmaru

Adrian Satmaru

Romania merita mai mult! Avem o tara absolut extraordinara care merita promovata si mediatizata. Din 1996 fac acest lucru si voi continua sa-l fac atat timp cat voi mai putea. Fac tot ce imi sta in putere sa promovez traditia, cultura, istoria si mestesugurile locale. Pana la urma, istoria si cultura definesc un popor.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă