Secretarul de stat Mihai Firică, mesaj de sprijin pentru Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial

Secretarul de stat Mihai Firică, mesaj de sprijin pentru Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial

23:30 14.07.2020
0

Secretarul de stat Mihai Firică a participat astăzi, împreună cu alți reprezentanți ai Ministerului Culturii, la reuniunea Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial (CNSPCI),care a avut loc la Muzeului Satului ”Dimitrie Gusti” din București.

În cadrul ședinței au fost discutate aspecte ce țin de ediția 2020 a programului în curs de derulare ”Tezaur Uman Viu”, stadiul elaborării dosarului ”Cămașa cu altiță – element de identitate în România și Republica Moldova”, dar și despre includerea unor noi elemente de patrimoniu cultural imaterial în Registrul Național.

Distribuie articol

Mihai Firică, secretar de stat: ”Consider lăudabile demersurile realizate de către CNSPCI pentru elaborarea dosarului ”Cămașa cu altiță – element de identitate în România și Republica Moldova”, precum și dedicarea acestora privind completarea și actualizarea Registrului Național al elementelor vii de patrimoniu cultural imaterial. Transmit sprijinul și deschiderea d-lui Ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a mea și a colegului meu, Liviu Brătescu”.

La ședință au participat invitați din partea Comisiei Naționale pentru UNESCO și din echipa tehnică a Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, precum și reprezentați ai Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă