Se caută 150 voluntari care să construiască 10 locuințe în 5 zile, pentru familiile afectate de inundaţiile de la Vaideeni-Vâlcea

Se caută 150 voluntari care să construiască 10 locuințe în 5 zile, pentru familiile afectate de inundaţiile de la Vaideeni-Vâlcea

07:25 18.09.2019
0

Habitat for Humanity România recrutează 150 de voluntari care să construiască 10 locuințe, în 5 zile, pentru 10 familii extrem de vulnerabile.

Distribuie articol

Habitat for Humanity România : " Un container nu poate ține loc de o casă decentă. Nu pentru familiile din Vaideeni, Vâlcea, pe care le vom ajuta la BIG BUILD 2019. Inundații puternice au lăsat complet fără case în 2014 zeci de familii, iar de atunci cinci dintre ele sunt nevoite să locuiască în containere. Aici gătesc și dorm, aici copiii își fac lecțiile și se joacă. În cutii metalice în care iarna este frig și vara este cald. În care utilitățile se rezumă la curent electric improvizat. Fără apă, căldură sau toaletă.

În intervenția post-dezastru natural, un container poate fi adăpost pentru sinistrați doar ca o soluție de urgență, de maximum câteva luni, până casele distruse sunt reconstruite. Pentru părinții și copiii din Vaideeni, Vâlcea, însă, soluția temporară a devenit una permanentă. Iar containerele le-au devenit case, în lipsa unui altfel de ajutor.

Celelalte cinci familii pentru care construim trăiesc în condiții greu de imaginat – în bordeie din lemn aflate pe malul pârâului care le inundă adăpostul la aproape fiecare ploaie mai puternică sau în case aproape să cadă.

La BIG BUILD 2019, vom schimba pentru totdeauna viața părinților și copiilor care locuiesc acum în containere. Sute de voluntari vor construi pentru ei un cămin adevărat.

Te chemăm la BIG BUILD să schimbăm viața unor familii care trăiesc în condiții greu de imaginat".

Famila Lăcraru Sorin este una dintre familiile care beneficiază de una dintre aceste locuinţe.

Diana și Sorin, în varstă de 28, respectiv 29 de ani, au trei copii: Alexandra Elena (9 ani), David (5 ani) si Ștefan (1 an). În 2014, în urma inundațiilor, casa lor a fost aproape dărâmată. După potop, ei au fost mutați temporar într-un container care, oricât de dureros ar suna, le-a devenit „casă” iar de patru ani, cei cinci membri ai familiei locuiesc într-un bordei din chirpici.

Casa nu este prevăzută cu toaletă sau bucătărie, iar mâncarea este pregătită într-un hambar. Venitul lunar al familie se rezumă la 1263 lei, salariul tatălui plus alocația copiilor. Din banii aceștia, părinții asigură hrană, lemnele pentru încălzire, dar și tratamentele micuțului David care suferă de tetrapareză spastică, pe care în ciuda situației financiare precare, părinții îl duc de trei ori pe săptămână la terapie și recuperări.

Ei își doresc o casă în care copiii lor să crească frumos și să locuiască în condiții decente, o casă suficient de spațioasă pentru ca David să poată realiza și acasă exercițiile recomandate de medic.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă