Saramura autentică de pui sau peşte se face prin coacerea cărnii pe pat de sare întins pe table fierbinţi, la foc în aer liber şi fierberea ei în ceaun. De aici şi numele. O a doua variantă este prajirea pieselor de carne şi coacerea legumelor la grătar (grill cu cărbuni sau lemne) iar a treia, cea adaptată pentru locuinţele din oraş… la tigaie tip grill sau tigaie clasică cu puţin ulei.
Distribuie articol
Ingrediente - savoriurbane.com
1 pui mai mărişor (preferabil de tara)
3-4 ardei grasi sau 2 ardei grasi si 2 ardei uscaţi (raci olteneşti)
1 ardei iute mic (optional)
4-5 roşii mari si zemoase sau o conservă de rosii
1 căpăţână mărişoară de usturoi
puţin ulei
sare, piper
1 ceapă (opţional)
1-2 crenguţe de cimbru uscat
verdeţuri la alegere: patrunjel verde, leuştean
Legumele folosite la saramură sunt roşiile, ardeii graşi şi cei iuţi, usturoiul şi, câteodată, ceapa. Reţeta poate varia de la o gospodarie la alta. Desigur că vara toate legumele sunt în sezon şi au o aromă şi un gust mult mai intens. Iarna puteţi alege roşii la conserva şi ardei copţi congelaţi.
Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.