S-a stins actorul Vladimir Găitan. Mesaje emoționante de la actori și public

S-a stins actorul Vladimir Găitan. Mesaje emoționante de la actori și public

21:17 10.11.2020
0

Îndrăgitul actor Vladimir Găitan s-a stins din viață după îndelungată suferință. Anunțul a fost făcut în această seară de către de colegul său, Vlad Rădescu. Actorul era în etate de 73 de ani. „Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri... Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu.

Anunțul funesc a fost urmat de numeroase mesaje din partea foștilor colegi ai actorului Vladimir Găitan, precum și de la numeroșii săi spectatori care l-au îndrăgit.

Oana Pellea: Bunul Dumnezeu să te odihneasca, Duțule! Condoleanțe familiei!

Distribuie articol

Actorul Vladimir Găitan a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică \"I.L.Caragiale\" (promoția 1970). În timpul studenției, este ales de Lucian Pintilie pentru rolul din Reconstituirea. Director al Teatrului Nottara și al Teatrului de Comedie.

Filmografie

Reconstituirea (1968) - Ripu

Căldura (1969)

Așteptarea (1970)

Puterea și Adevărul, regia Manole Marcus (1971)

Urmărirea (TV) (1971)

Mușatinii (1971)

Pădurea de Ostrovski, regia Sanda Manu (1972)

Săgeata căpitanului Ion (1972) - Ion

Ceața, regia Vladimir Popescu-Doreanu (1973)

Un tânăr mai puțin furios de I.D. Șerban, regia Ariana Kuner Stoica (1974)

Întoarcerea lui Magellan (1974) - Bucur

Zile fierbinți (1975) - ing. Andrei Jercan

Neisprăvitul de Denis Ivanovici Fonvizin, regia Cornel Popa (1975)

Pe aici nu se trece (1975) - Elev ofițer Petru

Războiul Independenței (Serial TV) (1977) - Subloc. Arthur Hartell

Accident (1977) - lt. Ștefan Vlahu

Din nou împreună (1978)

Pentru patrie (1978) - sublt. Artur Hartell

Vlad Țepeș (1979)

Irina lui Ion Vlahul de Vasile Voiculescu (1979)

Musafirul de duminică de Petre Ispas, regia Nae Cosmescu (1979)

Audiența (1979)

In asteptarea lui Lefty / (1979)

Nea Mărin miliardar (1979) - comandantul aeronavei

Mihail, cîine de circ (1979) - polițist

Cronica de vitejie de Dan Tarchila, regia Constantin Dinischiotu, 1979

Stâlpii societății de Ibsen, regia Cornel Popa (1980)

Ultima noapte de dragoste (1980) - Tudor Gheorghiu

La răscrucea marilor furtuni (1980) - Alecu Russo

Munții în flăcări (1980) - Alecu Russo

Duelul (1981)

Șantaj (1981)

Anul 1848 (1982)

Surorile Boga de Horia Lovinescu, regia Constantin Dicu, 1982

Întîlnirea (1982) - Petre

Cucerirea Angliei (1982)

Năpasta (1982) - Dumitru

Zbor periculos (1984)

Der mann mit dem ring im Ohr (1984) - Omul cu cercel de aur

Unirea e puterea de Ion Luca, regia Eugen Todoran (1984)

Omul care de I.D. Serban, regia Olimpia Arghir (1984)

Misiune specială de Ion Grecea, regia Constantin Dicu (1985)

Racolarea (1985)

Mihai Viteazu de Octav Dessila, regia Nae Cosmescu (1986)

Oameni în luptă de Al. Voitin, regia Domnița Munteanu (1986)

Noi, cei din linia întâi (1986) - lt. sovietic Bodnarenko

Întunecare (1986)

De joi pana duminica / (1986)

Secretul lui Nemesis (1987)

Flori pentru o zi din august de Petru Vintilă, regia Constantin Dicu (1988)

François Villon - Poetul vagabond (1987)

Mircea (1989)

Coroana de foc (1990)

Turnul de fildeș de Victor Roznov, regia Ion Cojar (1991)

Pluta meduzei de Marin Sorescu, regia Nae Cosmescu (1992)

Mesagerul după Mircea Eliade, Constantin Dicu (1994)

Începutul adevărului (Oglinda) (1994)

Omul zilei (1997)

Triunghiul Morții (1999)

Roberta (Serial TV) (2000)

Căsătorie imposibilă (Serial TV) (2000)

Detectiv fără voie de G. Arion, regia Silviu Jicman (2002)

Femeia visurilor (2005) - Oculistul

„15” (2005)

Margo (2006) - Tatăl

Daria, iubirea mea (Serial TV) (2006)

Soare pentru doi (2007) - El

Cu un pas înainte (2007) - Vasile Leonte #2 (1 episode, 2007)

Inimă de țigan (Serial TV) (2007-2008) - Profesorul Toma

Supraviețuitorul (2008) - Goldberg

Regina (Serial TV) (2008-2009)

State de Romania (Serial TV) (2009-2010) - Profesorul Toma

Poker (2010)

Moștenirea (Serial TV) (2010-2011) - Profesorul Toma

Ultimul corupt din România (2012) - Horia Vrăbete

Rusty Steel / Comoara din Marea Neagră (2014) - Fisherman

Live (2015) - părintele Sotin

(sursa: wikipedia.com)


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă