S-a întâmplat în Vâlcea! Trei urşi au fost salvaţi din laţuri

S-a întâmplat în Vâlcea! Trei urşi au fost salvaţi din laţuri

07:53 17.10.2019
0

Specialiști din cadrul RNP Romsilva Administrația Parcului Național Cozia și Direcția Sanitară Veterinară Vâlcea, sprijiniți de lucrători ai ISU Vâlcea, IJJ Vâlcea, IPJ Vâlcea și asociații de vânători, au participat în zilele de 08, 12, 14 octombrie 2019 la acțiuni de eliberare a 3 exemplare de urs brun imobilizate în capcane tip laț (cabluri metalice).

Distribuie articol

Acțiunile s-au desfașurat pe raza Județului Vâlcea în zona localităților Cerna, Urșani și Ifrimești, pe fondurile cinegetice gestionate de AVPS Pajura Horezu și AVPS Șoimii Giurgiu. Exemplarele de urs, 1 mascul și două femele, au fost redate fondului cinegetic național fără a avea leziuni care să le pună viața în pericol.

Activitățile nu s-au desfășurat pe raza parcurilor naționale, specialiștii de la Parcul Național Cozia participând la activități în baza protocoalelor (procedurilor) încheiate la nivel de județ.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă