Românii din Diaspora se pot informa despre votul la Prezidențiale pe www.votstrainatate.com

Românii din Diaspora se pot informa despre votul la Prezidențiale pe www.votstrainatate.com

05:34 11.08.2019
0

PNL a anunțat recent demararea unui campanii de informare a cetățenilor din Diaspora privind votul la alegerile prezidențiale din noiembrie. Liberalii au lansat site-ul www.votstrainatate.com - care explică noile modificări legislative privind votul în Diaspora și fiecare pas al procesului de vot.

În iunie, Președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului adoptarea urgentă a soluțiilor pentru ca statul român să garanteze dreptul la vot prevăzut de Constituție: extinderea votului prin corespondență, înființarea de noi secții de votare, program de vot timp de 3 zile, prelungirea intervalului de votare în cazul în care se află alegători la coadă.

Distribuie articol

Românii din Diaspora își pot înregistra cererea de a vota prin corespondență, on-line, până la data de 11 septembrie, pe site-ul www.votstrainatate.ro. Tot până la aceeași dată, românii din străinătate pot cere înființarea unei secții de votare în Diaspora.

Măsurile au fost susținute de PNL și reduc semnificativ posibilitatea forțelor politice ostile românilor din străinătate de a mai bloca pe viitor votul în Diaspora, se arată pe site-ul www.votstrainatate.com.

Campania de informare a PNL a fost anunțată de președintele PNL, Ludovic Orban, în urmă cu câteva săptămâni: Am decis demararea unei campanii de informare a românilor din diaspora, campanie privitoare la modificările care au fost făcute la legea electorală, în urma scrisorii preşedintelui Klaus Iohannis, care a solicitat modificarea legislaţiei electorale astfel încât să se asigure dreptul efectiv al cetăţenilor români din diaspora de a-şi exercita dreptul de vot fără niciun fel de constrângere.

Campania privitoare la introducerea votului prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale, privitoare la pre-înscriere şi la faptul că se poate vota trei zile şi nu doar intr-o singură zi, este necesara, astfel încât toţi cetăţenii români din diaspora să ştie că au posibilitatea să-şi exprime dreptul de vot şi că pot să facă acest lucru prin mai multe mijloace: prin votul prin corespondenţă sau prin votul efectiv la secţia de votare, a spus liderul PNL.

Ce trebuie să faci pentru a vota prin corespondenţă?

• Te înregistrezi http://votstrainatate.ro până pe 11 septembrie 2019 (ora 23:59).

• Alegi modalitatea de transmitere a votului, adică felul în care votul tău va ajunge în România.

• Primești documentele necesare votării.

Votul tău contează, iar acum o poţi face fără să mai stai la coadă!

Află mai multe despre votul prin corespondenţă accesând site-ul www.votstrainatate.com/vot-prin-corespondenta/


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Servicii de sanatte si securitate in munca - Servicii profesionale de sanatate si securitate in munca.
Categorii

ConectareCont nouResetare parolă