Revista ALBANICA a ajuns la numărul 14

Revista ALBANICA a ajuns la numărul 14

09:56 15.06.2022
0

Revista trimestrială cultural-științifică „Albanica”, editată de către Asociația Liga Albanezilor din România, a ajuns la numărul 14. În paginile acestui număr, cititorii vor putea regăsi, ca de obicei, articole clasice și contemporane, poezie și proză, autori albanezi și autori români. Printre personalitățile ale căror nume se regăsesc în cuprinsul numărului 14 al revistei „Albanica” se numără Guillaume Apollinaire sau Ismail Kadare, alături de autori precum Edith Durham, Grigore Brâncuș, Sabri Godo, Ilirian Zhupa, Octavian Soviany, Emilia Comișel, Radu Crăciun, Adrian Lesenciu, Marius Chelaru, Constantin Mohanu sau Cornel Niculae. Nu lipsesc nici textele membrilor echipei redacționale, Radu-Cosmin Săvulescu, Luan Topciu și Liviu Lungu.

Distribuie articol

Numărul 14 se deschide cu un text dedicat de Luan Topciu academicianului Grigore Brâncuș, trecut la cele veșnice în urmă cu puțină vreme, un savant care a adus importante contribuții în domeniul albanologiei și studiilor româno-albaneze. Medalionul poetic îi este dedicat renumitului scriitor albanez Ilirian Zhupa, iar printre temele abordate de articolele din cuprinsul revistei se regăsește opera a alți doi mari scriitori albanezi, legați de România: Adreni și Mitrush Kuteli. Acest număr este ilustrat cu lucrări aparținând artiștilor Rexhep Ferri, Omer Kaleshi, Aurel Acasandrei, Gentian Zeka și Ion Murariu.

La fel ca toate numerele precedente, și cel de-al 14-lea va ajunge, în cursul acestei veri, la cele mai importante biblioteci și instituții de cultură și de învățământ din România, Albania și alte state, precum și la oameni de cultură, interesați de domeniul albanologiei. Revista „Albanica” este realizată cu sprijinul Guvernului României și se distribuie gratuit de către ALAR, asemenea tuturor volumelor, publicațiilor și materialelor multimedia realizate de organizația minorității naționale albaneze din România.


Sursa: ALAR
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă