PSD a respins propunerea PNL de a acorda gratuitate pe transportul în comun pentru studenții și pensionarii din Craiova

PSD a respins propunerea PNL de a acorda gratuitate pe transportul în comun pentru studenții și pensionarii din Craiova

15:28 25.01.2024
0

Astăzi, 25 ianuarie 2024, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal, consilierii PNL Craiova au propus ca studenții și pensionarii să primească facilitati pe transportul în comun oferit de R.A.T Craiova.

Amendamentul formulat de consilierii PNL Craiova viza acordarea transportului gratuit pentru toți studenții care frecventează o unitate de învățământ autorizată din municipiul Craiova, pe toate liniile de transport, începând cu data de 1 februarie 2024. De asemenea, propunerea includea gratuitate pentru pensionarii din Craiova care au un venit net din pensie mai mic de 2500 lei/lună. Majoritatea PSD a respins amendamentele PNL, fapt ce demonstrează dezinteresul social democraților față de condițiile de viață ale studenților și pensionarilor din municipiul Craiova.

Această inițiativă nu este nouă, consilierii PNL Craiova au susținut aceste amendamente și în 2022 și 2023, manifestând preocupare pentru bunăstarea comunității. La acea vreme, PNL, la cererea studenților din Craiova, a depus amendamente similare în cadrul ședințelor de Consiliu Local și a avut întâlniri cu aceștia pentru a înțelege mai bine nevoile. Studenții și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care sunt tratați de administrația locală, solicitând gratuitate pe mijloacele de transport în comun din Craiova. Cu toate acestea, majoritatea PSD-PER a respins și atunci propunerea PNL, iar studenții au remarcat absența consultării din partea Primăriei în privința proiectelor care îi afectează.

Distribuie articol

Deși pozează în partid de stânga care apără cetățenii, PSD refuză să ofere sprijin pentru categoriile sociale vulnerabile - studenți și pensionari cu venituri mici. În schimb, administrația PSD aruncă banii publici pe tot felul de paranghelii, fără să prezinte o justificare a modului cum este cheltuit bugetul orașului. Această atitudine pune în pericol investițiile în mediul studențesc, iar mulți tineri aleg alte centre universitare unde sunt mai bine înțeleși și sprijiniți.

Consilierii PNL Craiova rămân dedicați cauzei de a îmbunătăți condițiile de viață ale studenților și pensionarilor, pledând pentru justiție socială și echitate în comunitatea noastră. Ne exprimăm dezaprobarea față de decizia majorității PSD, care risipește bugetul orașului pe proiecte de imagine personală, fără niciun beneficiu concret pentru locuitorii Craiovei.

Biroul de presă al PNL Dolj


Sursa: Biroul de presă al PNL Dolj
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă