Protest inedit în fața Poliției. 400 de perechi de încălțăminte pentru copii depuse de cetățeni

Protest inedit în fața Poliției. 400 de perechi de încălțăminte pentru copii depuse de cetățeni

13:48 04.08.2019
0

Cazul tinerelor dispărute la Caracal a mobilizat opinia publică pentru a cere autorităților să-și facă datoria. În fața Ministerului de Interne au fost depuse de către bucureșteni 400 de perechi de încălțăminte de copii pentru a atrage atenția unui fapt îngrijorător. Inițiativa a aparținut PNL și sute de bucureșteni au răspuns pozitiv, alăturându-se unui protesc menit a determina autoritățile să acționeze prompt în cazul disparițiilor de persoane.

La începutul anului, în statisticile poliţiei erau dispăruţi peste 2000 de oameni, dintre care 534 copii. Într-un dramatic manifest al acestei statistici sumbre, în fața sediului Ministerului de interne au fost lăsate, sâmbătă, sute de perechi de pantofi.

Pe site-ul poliţiei sunt doar pozele a 17 copii dispăruţi. Cel mai vechi caz este din 2004, când un băieţel care avea atunci doi ani a dispărut dintr-un sat din Sibiu. În 25 de ani, în dosarul său nu s-a clintit o filă, arată ProTV.

Distribuie articol

Violeta Alexnadru, președintele PNL București:

În fiecare an dispar 3600 de minori.

În fiecare zi câte 10. Din acești 3600, 400 nu mai sunt găsiți niciodată.

UNUL în FIECARE ZI!!!

Despre ei autoritățile nu mai au nicio informație. Dacă am avea 10 polițiști pregătiți în cazuri de dispariție de minori, în fiecare județ, am avea o primă soluție de sistem. În ei să se investească pregătire de specialitate, dotări și cadru legal.

Este, în primul rând o responsabilitate cetățenească să ne implicăm și să ne gândim la soluții de sistem. Nu ne putem pierde încrederea în instituții, există soluții.

400 pentru 400.


Sursa: Violeta Alexnadru
Mihai Firică

Mihai Firică

director fondator PRO Oltenia - ziar online: Informaţia veritabilă te face mai puternic. Orice decizie iei, a fi la curent cu ultimele noutăţi din domeniul care te interesează este o condiţie a succesului. Viaţa de zi cu zi te-a învăţat, dragă cititorule, că a afla o informaţie în timp real, cu un pas înaintea celuilalt, deschide oportunităţi nebănuite.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă