Profit pentru staţiunea de cercetare!  Cartoful dulce de la Dăbuleni, în supermarketurile din ţară

Profit pentru staţiunea de cercetare! Cartoful dulce de la Dăbuleni, în supermarketurile din ţară

09:03 01.11.2019
0

Conducerea Staţiunii de Cercetare de la Dăbuleni - Dolj a anunţat că, după circa 120 de zile de la plantare, a venit timpul valorificării cartofului dulce către supermarketurile din țară.

Distribuie articol

La Dăbuleni, la Stațiunea de Cercetare din localitate, cartoful dulce este o cultură care promite. Este o soluție pentru a pune în valoare terenurile nisipoase din sudul țării (solul și căldura excesivă ajută!), după cum spune Aurelia Diaconu, directoarea stațiunii, iar pentru fermierii români aduce chiar câștiguri frumoase.

O noutate absolută pentru România, dar care a fost primită cu interes de piață, lanțurile de magazine fiind deja interesate de comercializarea acestor produse.

Primul pas a și fost făcut în acest sens, în decembrie 2017, institutul a livrat în premieră cartof dulce în rețeaua unui mare supermarket.

Fermierii își pot procura sămânța de la Institutul de la Dăbuleni, care îi ajută și cu sfaturi în ceea ce privește tehnologia. Specialiștii de aici susțin că producția la hectar poate ajunge și la 40 de tone, ce-i drept când fermierii deprind “tainele’’ culturii, iar cererea pe piață s-a dublat în ultima vreme. Un kilogram de sămânță costa 5 lei, în timp ce în magazine prețul unui kilogram de cartof dulce ajunge și la 12 lei. Cartoful dulce este foarte apreciat în Asia, unde este folosit nu doar pentru consumul uman, ci și pentru procesare în industria băuturilor răcoritoare sau cea alimentară.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă