Prima excursie din viaţa de pandur

Prima excursie din viaţa de pandur

12:58 08.10.2019
0

Elevii claselor a IX-a, împreună cu profesorii diriginți, au mers în prima lor excursie din viața de elev militar.

Itinerarul excursiei a vizat obiective turistice din județul Gorj. În municipiul Târgu Jiu elevii panduri au vizitat ansamblul monumental ֦Calea eroilor֞, proiectat și construit de Constantin Brâncuși, ca omagiu adus eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

Distribuie articol

La Hobița, la Casa-Muzeu ֦Constantin Brâncuși֞, pandurii au descoperit un monument de arhitectură populară de la sfârșitul secolului al XIX-lea și au aflat, de la ghidul muzeului, date importante despre viața și activitatea lui Constantin Brâncuși.

Mânăstirea Tismana, cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească, le-a dezvăluit un monument de artă bizantină dar și unele dintre secretele istoriei sale. Elevii militari au aflat că, aici, Tudor Vladimirescu a organizat o bază de rezistență a mișcării revoluționare din 1821 și, că spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, în Peștera Mânăstirii, a fost păstrat, în mare secret, tezaurul României și o parte din cel al Poloniei.

Pe parcursul excursiei, bobocii panduri au cântat, acompaniați, din când în când, de acorduri de chitară, au fost entuziaști și curioși şi au avut ocazia să se cunoască mult mai bine.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă